Rize Gençlik ve Spor il Müdürlüğünce Cumhuriyet bayramı kutlama programları çerçevesinde organize edilen öğrenciler arası Cumhuriyet koşuları sona erdi.

Beş farklı kategoride yapılan yarışmalarda yüzü aşkın öğrenci Cumhuriyet için koştu. Rize Atatürk stadyumunda gerçekleştirilen Atletizm yarışmalarında:

Yıldız Kızlar 2000 metre koşusunda birinciliği Reşadiye ilköğretim okulundan Eda Nur Çelik elde ederken, ikinciliği ve üçüncülüğü yine aynı okuldan Çilem Seferoğlu ve Gamze Uzun göğüsledi. Yıldız Erkekler 3000 metre yarışmasında ise; Reşadiye ilköğretim okulundan sırasıyla Kağan Öztürk, Naim Seyiz, Mahir Ateş ilk üçü paylaştı. Küçük erkeklerde Yaman Türk ilköğretim okulundan A.Samet birinci, Reşadiye ilköğretim okulundan ramazan Akdağ ile Hasret Ekşi iki ve üçüncülüğü paylaştı. 1000 metre Yarışmada derece elde eden öğrencilere madalya ve çeşitli ödüller verileceği kaydedildi. Kızlarda Mehmet Akif Ersoy ilköğretim okulundan Merve Şerbetçi Birincilik kürsüsünü hak ederken Reşadiye ilköğretim okulundan Mısra Uzun ikinci, Fatma Kaldırımcı ise üçüncülükle yetindi. Liselerarası büyük erkeklerde Tevfik İleri Anadolu Meslek lisesi öğrencileri Bünyamın Koca, Onur Sarkatutan ve İbrahim Demirci ilk üçü sırasıyla paylaştı.

 

Hayrettin BİRKAN
Editör: HABER MERKEZİ