Rize’de çocukları küçük yaşta spora yönlendirmeye yönelik “Sporla Büyüyorum Projesi”nin tanıtım töreni yapıldı.

Rize’de 12 okuldaki bin 35 öğrencinin sportif etkinlikleri katılması için “Spor’la Büyüyorum” projesi başlatıldı. 

Rize Valiliği himayelerinde Rize Belediyesi, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Rize Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilecek “Sporla Büyüyorum“ Projesi açılış töreni Rize Çok Amaçlı Spor Salonununda Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik‘in katıldığı törenle gerçekleştirildi.

spor’la-buyuyorum-projesi--(2).jpg

Açılış töreninde konuşan Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Valiliği himayelerinde Rize Belediyesi, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Rize Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirdikleri proje ile 12 okuldan 1 ve 5. sınıflarında eğitim gören 1035 öğrencinin Fiziksel Etkinlik derslerinde Rize Belediyesi toplu taşıma araçları ile Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü spor salonlarına taşınacağını belirtti.

spor’la-buyuyorum-projesi--(5).jpg

Çocuklara belirlenen branşlarda uzman antrenörler eşliğinde doğru yöntem, teknikler ve doğru araç gereç ile sporun temel unsurların öğretileceğini kaydeden Vali Bektaş, çocuklara spora yatkınlık testleri yapılarak onların branşlara yönlendirileceğini, ayrıca amaçlarının öğrencileri spor aracılığı ile kötü alışkanlıklardan korumak olduğunu söyledi.

Protokol konuşmalarının ardından İl Müdürlüğü dağcılık sporcuları tarafından sportif amaçlı tırmanma duvarında sportif tırmanma gösterisi yapıldı. Açılış töreni katılımcıların ve öğrencilerin bir arada poz verdiği toplu resim çekimi ile sona erdi.

spor’la-buyuyorum-projesi--(3).jpgspor’la-buyuyorum-projesi--(4).jpgspor’la-buyuyorum-projesi--(1).jpgspor’la-buyuyorum-projesi--(25).jpg

spor’la-buyuyorum-projesi--(22).jpgspor’la-buyuyorum-projesi--(21).jpgspor’la-buyuyorum-projesi--(19).jpg

 

Editör: HABER MERKEZİ