Haber: Özlem ÇETİN

Doğu Türkistan'daki Çin zulmüne dur demek, zulmü kınamak ve Çin ürünlerini boykot etmek için bir araya gelen kalabalık ellerindeki pankartla sloganlar attı.

Rize Memiş Ağa parkında Memur-Sen tarafından düzenlenen protesto mitinginde konuşan Memur-Sen Rize Şube Başkanı Resul Usta, Çin'in faşist uygulamarıyla yaşlı kadın çocuk demeden herkese zulmettini insanlara inançlarını yaşamamak için baskı yapıldığını belirtti. Usta' Çin hükümetinin soykırıma dönüşen uygulamaları, her yıl yüzlerce Müslümanın hayatını kaybetmesiyle son buluyor. Dünya bu soykırıma, bu insanlık zulmüne, bu alçaklığa ve vahşete seyirci kalarak ortak oluyor. Lanet olsun böyle faşizme, lanet olsun Çin zulmüne' dedi.

Usta konuşmasında Türkistan”da oruç tutmak yasak, Baş örtülü kadınlar taciz ediliyor, Kuran eğitimi engelleniyor, 500 bin çocuk zorla ideolajik eğitime tabi tutuluyor. Mal varlıklarına keyfi şekilde el konuluyor. Hamile kadınlar zorunlu kürtaja tabi tutuluyor. Halka önder olabilecek kişiler zehirlenerek öldürülüyor. Yardım kuruluşlarının bölgeye girmesine ise izin verilmiyor, Dünya ise bu zülüm ve öldürülmelere seyirci kalmakta” dedi.

Çin mallarına boykot çağrısı

Çin ürünlerinin alınmaması konusunda halka çağrıda bulunan Usta boykot için harekete geçelim dedi.

Usta 'Doğu Türkistan'da ki vahşet, alçaklık ve soykırımı protesto etmek için boykot çağrısı yapıyoruz. Çin mallarına yönelik kapsamlı bir boykotla yaşananların hesaplarını sormaya başlayalım. 'Çin malına HAYIR' diyerek, tepkimizi gösterelim, Doğu Türkistan'daki soydaşlarımıza Faşist Çin zulmüne protesto için ve boykot için harekete geçelim'dedi. Protesto sırasındaTürkistan halkı için dua edildi.

 

Editör: HABER MERKEZİ