Çay Sanayicileri Derneği, çayın sorunlarını ilgili yetkililere ilettiklerini belirterek 2014 çay sezonuna az bir zaman kalması nedeni ile çözüm noktasında her hangi bir yol alınmadığından endişe içinde olduklarını söylediler.

Rize Çay Sanayicileri Derneği'nin kuruluş amacının sanayici ve müstahsillerin sorunlarını iyileştirmek olduğunu belirten Rize Çay Sanayicileri Derneği Başkanı Ramiz Çolak “Kuruluşumuzdan bugüne kadar bir dizi çalışmalar içerisindeyiz. Yaptığımız çalışmalar arasında başlıca çay sektörünü ve müstahsilini ilgilendiren kaçak çayla mücadele etmektir. Ayrıca çay sektöründe bazı olumsuzluklardan dolayı işi bozulan ve bu nedenle müstahsillerimize sıkıntı veren sanayicilerimiz var. Bunlar içinse devletimizden sorunları çözmek adına borçlarının kredilendirilmesini talep ederek müstahsillerimizi rahatlatmak adına sektörün iyileştirilmesini sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

Çay sektörünün sorunlarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a iletmek için Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve bölge milletvekilleri ile görüştüklerini ifade eden Çolak “Biz gerekli girişimlerde bulunup bir hazırlık yaptıktan sonra bilgilendirme, dosyamızı ilgililere ilettik. Onlarda bizim görüşlerimizi olumlu karşılayarak beraber çözebileceğimiz konusunda fikir birliğine vardık. Ancak 2014 çay sezonuna az bir zaman kalması nedeni ile çözüm noktasında yol alamadığımızdan endişelenmekteyiz. Bu vesile ile seçim atmosferini bilerek sorunlarımızın çözüm noktasında Başbakanımızdan yardım bekliyoruz. Çay Rize’mizin çayı, müstahsil ve sanayicide Rize’nin insanı, Başbakanımızda Rizeli, bu sorunlarımıza kayıtsız kalmayacağını içtenlikle inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ