Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman'ın katıldığı bir TV programında müjdesini verdiği Üniversiteye açılacak yeni bölümler Rizede en konuşulan konulardan biri haline geldi.
Genel olarak öğrenci sayısının artacağı ve üniversitenin gelişmesine katkıda bulunacağı için doğru bir hamle olduğu düşünülürken yeni bölümlerin hangi ilçelerde açılacağı en çok tartışılan konu olacağa benziyor.
Fakültelerin şehrin doğusundaki yeni kampüs alanına kaydıralacağı düşünülürken Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu için konuşulan yer ise Rizenin ilk fakültelerinden olan ve Rize Üniversitesinin alt yapısını oluşturmak amacıyla Bakanlar Kurulu Kararı ile 1997 yılında kurulanEğitim Fakültesine de ev sahipliği yapan Çayeli.



ALT YAPISIYLA ÖN PLANA ÇIKIYOR

Mevcut eğitim fakültesinin yakın zamanda kapasitesi arttırılmış ve iki binalı büyük bir eğitim yuvası haline getirilmişti. Üniversite yönetiminin yüksek okulu hızla açma isteği durumunda geçici olarak bu binalar kullanılabilir durumda olması Çayelinin en büyük avantajı olduğu düşünülüyor. İlçedeki Futbol sahasına ve kapalı spor salonunada  –Projesi kabul edilen ve yakında ihale süreci başlayacak olan, tamamlandığında Rize’nin en kapsamlı spor salonlarından biri olarak hizmet vereceğine inalınan Çayeli’nin yeni kapalı spor salonu İlçe stadyumunun bitişiğindeki arazide olacak.-  çok yakın bir konumda olan kampüsün bu anlamdada rakiplerinden bir adım önde olduğu konuşuluyor.

YENİ BİNANIN YERİ HAZIR

Eğitim fakültesine ek bina inşa edilmesi için kamulaştırılan ancak projenin iptal edilmesiyle boşta kalan araziye yapılabilecek olan yeni bina ekstra bir kamulaştırma gideri doğurmayacağından yetkililerin bu özel durumuda göz önünde bulundurarak burayı değerlendirebileceği düşünülüyor. düşünülen arazide inşaatı tüm hızıyla devam eden ve 2015 yılı içerisinde hizmete açılması planlanan bir gençlik merkezininde olacak olması kurumların entegre çalışması durumunda öğrencilerin bedensel, zihinsel ve duygusal açıdan gelişimine katkıda bulunacağından bu oluşumunda Çayelinin hanesine yazılacak artı 1 puan olduğu düşünülüyor.



SPORLA İÇ İÇE BİR İLÇE

Futbol başta olmak üzere birçok branşta sporcuya ev sahipliği yapan, girdiği turnuvalardan yüzünün akıyla çıkmayı alışkanlık haline getirmiş olan sporculara ve takımlara sahip olan ilçenin spora olan ilgisi çok yüksek. 7den 77ye spor sevdalısı olan ilçenin her biri sporcu olacak olan öğrencilerede en iyi şekilde ev sahipliği yapacağı düşünülürken ilçeye gelen öğrencilerinde adapte olma sorununu en kısa zamanda atlatabileceği bununla beraberde derslerine konstantre olabileceği konusunda görüş birliğine varılmış durumda.

Her geçen gün gelişim göstererek Rizenin markalarından biri olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin yeni kurulacak bölümleri için nasıl bir planlama yapacağını hep birlikte göreceğiz.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ