Dilek ASLAN

İlimizde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmekte olan Doğuş Çay İlköğretim Okulu anne ve babalara yönelik seminer düzenledi.

Seminer açılışında bir konuşma yapan Okul Müdürü Halil Pehlivan velilere seslenerek:“Dünyanın en anlamlı ve bir o kadar da en önemli işini yapmaktayız. Bu uğraşımızı anlamlı kılan ise çocuklarımızla olan uğraşılarımızdır. Bu çalışmalarımız ve uğraşılarımızın istenilen neticeleri vermesi için mutlaka aile öğrenci öğretmen arasındaki iş birliğini kalıcı hale getirmemiz gerekmektedir.

Okulumuz açıldığından bu zamana kadar gerek öğretmenlerimizle gerekse öğrencilerimizle gayretli bir çalışmamız oldu. Bu aşamadan sonra ailelerimizin katılımı ve desteğiyle birlikte daha güzel çalışmaları gerçekleştireceğimize inanıyorum.” Dedi.

Pehlivan, Konuşmasında çocuklarımız için ne yaparsak ne kadar yaparsak azdır diyerek sözü Rize Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Recep Özer’e bıraktı. Özer, Rize ilinde çalışmalarıyla kendisinden söz ettiren okulu Doğuş Çay İlköğretim Okulu’nu bir ferdi olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, “velilerinde bu okulda çocuklarının okumasının onlar için ayrıcalık olduğunu bilmelerini ve bu okulda çocuklarının okumasının değerini bilmelerini istedi.

Recep Özer, Çocukların doğumdan itibaren psikolojik ve biyolojik evrelerden geçtiğini bu dönemlerde çocukların aile ve çevreden edindiği etkileşimlerin ve ailenin çocuğa olan yaklaşımının çocuğun gelecekteki yaşamını olumlu veya olumsuz olarak etkilediğini dile getirdi.

Seminerde ayrıca Anne ve babaların çocuklara olan yaklaşımlarının ilgilerinin ve desteklerinin onların eğitim ve öğretimini etkilediğini ifade ederek ailelere çocuklarına karşı tutarlı ve güvenli davranışlar sergilemelerini istedi.

Anne babaların çocuklarından sevgiyi eksik etmemelerini söyleyen Recep Özer; Bütün çocukların ailenin istediği ölçüde ve kısa sürede akademik yönden başarılı olmalarını beklemenin yanlış olacağını belirerek: Başarının bir süreç olduğunu ve çocukların başarılı olması için fırsatların ve ortamların oluşturulması gerektiğini ifade etti. Seminer ailelerin sorular sormasıyla sona erdi.

Editör: HABER MERKEZİ