Rize Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Rize Şubesi ve Rize Valiliği işbirliği ile Rize’de hizmet veren 42 amatör kulübe 4’er bin TL maddi para yardımı olmak üzere toplam 168 bin TL dağıtıldı. Kulüplere ayrıca malzeme yardımı da yapıldı.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen etkinliğe Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, ASKF Rize Şube Başkanı Ali Çelik, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Rize Şube Başkanı Bilal Karafazlıoğlu ve kulüp temsilcileriyle antrenörler katıldı.

Programın başında AK Parti İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı, telekonferans ile canlı yayına bağlanarak amatör saha için kulüplere bir kez daha söz verdi. Yazıcı, Rize merkezde amatör kulüpler için futbol sahasının mutlaka yapılacağını ve bu konuda her türlü çabayı gösterdiklerini söyleyerek, tüm Rize futbol camiasının içinin rahat olmasını söyledi.

Etkinlikte konuşan Rize Valisi Erdoğan Bektaş, amatör kulüpleri mağdur etmemek adına zor şartlar altında bu maddi desteği sağladıklarını kaydederek, “Yoğun uğraşlarımız sonucunda kulüplerimize az da olsa bir katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu desteklerimiz katlanarak artacaktır. Tüm kulüplerimize fair-play çerçevesinde başarılı bir sezon geçirmelerini diliyorum” dedi.

ASKF Rize Şube Başkanı Ali Çelik ise yaptığı konuşmasında, her sene İl Özel İdaresi tarafından yapılan maddi desteğin bu kez Rize Valiliği tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, “Geçen sezon da kulüplerimize İl Özel İdaresi bütçesinden 4’er bin TL destek sağlanmıştı ancak bu sezon bu destek sağlanamadı. Çabalarımız sonucunda Rize Valiliği öncülük etti ve bu sezon da kulüplerimizi mağdur etmemek adına naçizane bir destek sağlayabildik. Sayın Valimiz başta olmak üzere destek sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca malzeme yardımı konusunda destek veren Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuza da teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Bektaş, İl Müdürü Mustafa Çelik ve ASKF Rize Şube Başkanı Ali Çelik tarafından 42 kulüp temsilcisine 4’er bin TL’lik yardım çekleri ve aynı zamanda eşofman takımı, yağmurluk gibi parçalardan oluşan malzeme çantaları takdim edildi.

Etkinliğin ardından kulüplerin sorunlarının konuşulacağı bir toplantı organize edildi ancak 42 kulüpten sadece 10 kulüp temsilcisi toplantıya katılınca, toplantının daha geniş bir katılımın sağlanabileceği başka bir tarihe ertelendiği belirtildi.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ