AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı  gerçekleşen kongre sonrası Milliyetçi Hareket Partisi Rize İl Başkanlığı'na seçilen Serkan Birben'i  ziyaret ederek, yeni yönetime  ve Birben'e  görevlerinde başarılar diledi.

MHP İl Başkanlığı ziyaretinde Avcı'ya İl Başkan yardımcıları İshak Alim, Osman Karavin, İl Yönetim Kurulu üyeleri Sinan Oğur İbrahim Türüt ve Aziz Uzun eşlik etti.

Kongre sonrası yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi  vererek,   Rize için yapılacak her hayırlı işin yanında olduklarını belirten  Başkan Birben'  Rize'de akrabalık ilişkileri çok fazla. Hepimizin uzaktan yakından birbirimizle muhakkak bir bağı var burada birbirini incitmeden siyaset yapmalıyız. Muhalefet yapmak için muhalefet yapmayacağız. inandığımız doğruların yanında durup parti politikalarımıza ters işlerin karşısında duracağız ' dedi. Birben, Başkan Avcı ve beraberindeki ekibe ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti.

Milliyetçi Hareket Partisinin   yeni yönetimiyle tek tek tanışan Başkan Avcı, ziyarette yaptığı konuşmada:'Bu zamana kadar süregelen diyaloğun yeni yönetiminizle birlikte artarak devam edeceğine inanıyorum. Parti politikalarımızın farklı olması sebebiyle faaliyetlerimiz farklılık gösterecektir. Ancak Rize'de siyaset yapan siyasiler olarak ortak paydamız Rize'miz olmalı. Rize'nin menfaatleri için yeri geldiğinde el ele vererek çalışmalıyız.Elbette ki birbirimize karşı muhalefet edeceğiz ama bu muhalefetin dili ve dozu hakikaten çok önemli.  Siyasetin bir ahlakının olması lazım ve bunu da sağlayacak olanlar siyasilerdir. Bir siyasetçi duruşu olması gerekiyor. Siyasetin itibarını tek başına AK Parti ya da tek başına MHP ayakta tutamaz. Siyasete bir  itibar kazandırmak istiyorsak, bunu hep birlikte el ele vererek  meselelerimizi görüşerek yapabiliriz.

İl Başkanları bir araya gelebilmeli

Önümüzdeki süreçte zaman zaman  muhalefet partisi il başkanlarıyla bir araya gelebileceğimizi, önemli konuları  istişare edebileceğimizi düşünüyorum. Bu demokratik olgunluğu gösterebilmeliyiz biz buna açığız, bu bize bir şey kaybettirmez.Bütün yatırım programlarını şeffaf bir şekilde yapıyoruz.  Az önce de ifade ettiğim gibi bizim elbette ki partilerimizin politikaları gereği savunduğumuz belli başlı ilkesel duruşlarımız var. Ancak söylemlerimizdeki bu farklılıkları ifade ederken siyasetin itibarını yerlere çalabilecek  terminolojiden uzak durmaya gayret göstermeliyiz. Rize siyasetinin son yıllarda bunu başardığını düşünüyorum. Biz bunu daha yukarı noktalara taşımalıyız.  Ben tekrar yeni yönetim kurulunuzu tebrik ediyorum başta da Serkan beyin şahsında  tüm yönetim kurulu üyelerine başarılar diliyorum. Çok seviyeli ilkeli bir seçim geçirmeyi Cenabı Hakk bizlere nasip eylesin. Rize'miz için hayırlı olur inşallah' dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ