2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı bugün dağıtılan karneler ile sona erdi. Rize’de il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda okuyan yaklaşık 63 bin 500 öğrenci karne aldı. Öğrenciler üç aylık yaz tatiline girerken bu öğrencilerden son sınıfta okuyan 4 bin beş yüz öğrenci lise mezunu olarak orta öğrenimlerini tamamladı.

Rize’de İlk ve orta düzeyinde; 585 idareci, 3975 öğretmen ve 449 personel ile toplam 203 okulda eğitim öğretim yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sebahattin Akgül yayınladığı 2013-2014 Ders Yılı Sonu Mesajında öğrencilerden tatili bol bol kitap okuyarak ve dinlenerek değerlendirmelerini istedi.

Ayrıca Akgül, velilerden öğrencin karnesindeki notlar yüksekte olsa düşükte olsa onlardan sevgi ve desteklerini esirgememeleri istedi. Akgül mesajında ”Birçok yönden sağlıklı bireylerin yetişmesi ancak sağlıklı ailelerde mümkün olabilmektedir. Siz anne-babalarında bu bilinçle hareket ederek tatil boyunca öğrencilerimize yol göstererek öğrencilerimizin eksiklerini gidermeleri, öğrendikleri bilgileri unutmamaları konusunda yardımcı olacağınıza inanıyorum” dedi.

Ayrıca 2014-2015 eğitim- Öğretim yılı birinci sınıflar için 8 Eylül, diğer sınıflar için 15 Eylül tarihlerinde başlayacağı bildirildi.

Editör: HABER MERKEZİ