3 Mayıs Milliyetçiler Günü'nü kutlamak isteyen Rize Ülkü Ocakları mensupları, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğü önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

1944 yılında yaşanan Türkçü-Turancı gelişmeler neticesinde 72 yıldır 3 Mayıs tarihinde kutlanan Milliyetçiler Günü'nde Rize Ülkü Ocakları Üniversitelerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Vedat Gündüz, '3 Mayıs Türkçüler Günü'nün 72. yıl dönümünde yine birlikteyiz. 72 yıl önce dirilen 3 Mayıs ruhu Türklüğün sinesinde sonsuza dek yaşayacaktır' dedi.

Rize’de 3 Mayıs Unutulmadı

İl Başkan Yardımcısı Gündüz açıklamasının devamında, 'Türklüğü var eden milli mukaddesatımıza karşı, onlarca yıldır, hız kesmeden sürdürülen kahpe saldırılara karşı göğüslerini siper eden isimsiz Türk yiğitlerini ve aziz şehitlerimizi de saygıyla selamlıyor ve manevi kişilikleri önünde saygıyla eğiliyorum. Bundan 70 yıl önce Türkçülük ülkümüzün yolbaşçılarına karşı yürütülen zulüm, sindirme ve yok etme çabaları o gün hangi mantıkla yapılıyorsa bugün de Türklüğe ve Türkçülüğe karşı yürütülen sistematik sindirme ve yok etme eylemleri de aynı mantıkla yapılmakta ve yürütülmektedir. Türklüğe karşı sürdürülen düşmanca zihniyet ve tavır, dün de, bugün de aynıdır. Değişen tek şey aktör, figüran ve piyonlarıdır. Bizim için Türk-İslam uğruna verilen uğraştan daha kutlu bir uğraş yoktur. Onca yalnızlık ve yokluğa rağmen bu uğurda karşılaşacağımız her zorluğa direnip, Türklüğe ve İslamiyete karşı yürütülen düşmanlıklara karşı amansızca savaş vermeye devam edeceğiz. RTEÜ'de öğrenim gören ülkücüler olarak; altta yağız yer delinmedikçe, üstte mavi gök çökmedikçe Türk ilinin, Türk töresinin ve Türk milletinin yok edilemeyeceğinin bütün cihana bir kez daha duyuruyoruz. Türklüğün; tunç yürekli, bükülmez bilekli, çelik iradeli Bozkurt oğlu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk istiklal, istikbal ve cumhuriyetini emanet ettiği Türk gençliği olmanın bilinciyle, Atamızın bizlere emanet ettiği kutsal değerlere sahip çıkmak için; muhtaç olduğumuz güç ve kudreti, damarlarımızda taşıdığımız asil kanda bularak görev ve sorumluluklarımızı yapmaktan bir an dahi geri durmayacağız. Türklüğümüzün, ulu atalarımızın ve şanlı tarihimizin üzerimize yüklediği görev ve sorumluluğun bilinciyle, bugün burada, sizlerin huzurunda, 3 Mayıs Türkçüler Günü'nde, Türkçülük bayrağını elden ele yarınlara taşıyacağımıza; kanımız, namusumuz, şerefimiz ve milli mukaddesatımız üzerine yemin ediyoruz' şeklinde konuştu.

Rize’de 3 Mayıs Unutulmadı

 

Editör: HABER MERKEZİ