Atatürk'ün Öğretmenlere armağan ettiği 24 Kasım Öğretmenler günü kutlamaları sabah saat 09.30'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde devam etti.
İsmail Kahraman Kültür Merkezi’ndeki törenleri bu yıl Fatih Anadolu Lisesi hazırlarken, törene Vali Ersin Yazıcı, Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız,Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Karaman, Vali Yardımcısı Mehmet Özer, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, İl Millî Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş öğretmenler, öğrenciler ve diğer ilgililer katıldı.
Vali Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, öğretmenin, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünde giden bir gönül eri olduğunu söyledi.
Eserinde imzası olmayan tek sanatkârın öğretmen olduğunu ifade eden Yazıcı, 'Herkesin eserine bir kıymet ve değer biçilir ama öğretmenlerinkine asla biçilemez. Pek çok ülkenin öğretmeninin mesleği vardır ancak Türk öğretmeninin misyonu vardır. Diğer ülkelerin öğretmenleri emekli olabilir ancak Türk öğretmeni emekli olmaz. Türk öğretmeni hangi ülkede olursa olsun, aldığı bu misyonla kendisini yoluna devam etmek durumunda hisseder.' dedi.
Rize Milletvekili Hasan Karal ise öğretmenlik mesleğinin kutsallığına vurgu yaparak, “Her mesleğin sonu vardır, sonu olmayan tek görev öğretmenlik mesleğidir ”dedi.
İl Millî Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş da dünyanın en zor işinin insan yetiştirmek olduğunu belirterek, 'Zorluğu hata kabul etmemesidir. Bu zor görev eğitimciler olarak bizlere verilmiştir. Bazı imkânsızlıklara rağmen ne kadar özveriyle çalıştığınızı bu millet çok iyi bilmektedir. Eğitim sistemimizin vazgeçilmez temel unsuru öğretmendir. Çağın en gelişmiş teknolojilerini eğitime kazandırsanız bile öğretmenin yerini tutması mümkün değildir. Çünkü bizler makine yapmıyoruz. Ruh ve bedenin birbirini tamamladığı insan yetiştiriyoruz. Öğretmenlik mesleği her şeyden önce bir ideal ve hizmet mesleğidir' diye konuştu.
Konuşmaların ardından adaylığı sona eren öğretmenler, Türk bayrağı açarak görev yemini etti. Daha sonra bu yıl emekli olan öğretmenlere Vali Ersin Yazıcı ve Milletvekili Hasan Karal tarafından Hizmet Şeref Belgeleri verildi.
Ödül Törenin gerçekleştirilmesiyle devam eden programda ‘Öğretmen’ konulu Resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
 
Editör: HABER MERKEZİ