23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 96. yılı nedeniyle İlimizde düzenlenen etkinlikler, Vali Ersin Yazıcı'nın katılımlarıyla gerçekleştirildi.
 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri saat 09.30'da Rize İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş tarafından Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.
 
Daha sonra saat 10.30'da Yeni Şehir Kapalı Spor Salonunda Vali Ersin Yazıcı, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Semih Coşkun ve Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap tarafından halkın ve öğrencilerin bayramını kutlaması ile devam eden törenlerde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş sunuş konuşması yaptı.
 
 
KIŞINI BAHARA ÇEVİREN BİR DİRİLİŞİN MÜJDECİSİ
Bağımsızlık meşalesinin 23 Nisan 1920'de Meclisin açılmasıyla Anadolu’yu aydınlatan bir güneş haine geldiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, 'TBMM'nin umutsuzluğun, yoklukların, zor ve sıkıntılı günlerin yaşandığı bir dönemde açılması aydınlık yarınlarımız için bir umut olmuştur. Işığını tarifsiz bir tutkuyla vatana gönül verenlerin gayretinden, azminden, kararlılığından, birlik ve beraberliğinden alan bir güneş, aynı zamanda ülkemizin kışını bahara çeviren bir dirilişin müjdecisi olmuştur' dedi.
 
 
ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Konuşmaların ardından Merkez Atatürk İlkokulu öğrencileri tarafından şiirlerin okunması, halk oyunları ve müzikal gösterilerin sergilenmesinin ardından 23 Nisan haftası nedeniyle düzenlenen kompozisyon, resim ve şiir yarışmalarında dereceye girenlere Vali Ersin Yazıcı ve protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.
 
Törenlere Vali Ersin Yazıcı, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Semih Coşkun,  Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Ağır Ceza Reisi Bayram Kantık, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ