15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Rize'de vatandaşlar yürüyüş yaparak, meydanlarda demokrasi nöbeti tutmaya başladı.

Rize'de Sahil Camisi önünden başlayan yürüyüşe ellerinde Türk bayrakları ve afişler bulunan çok sayıda kişi katıldı. Sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Caddesi'nde devam eden yürüyüşte 100 metre uzunluğunda bayrak açıldı. Yürüyüş Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda sona ererken 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda bir araya gelen çok sayıda vatandaş, 'demokrasi nöbeti'ni gece boyunca sürdürdü. Sağlık tedbiri amacıyla alanda bulunan sağlık personelleri de ellerindeki 'Bu gece ve her gece vatan için sağlık nöbetindeyiz' dövizleriyle etkinliklerde yer aldı.

Rize

Rize

Rize

Yürüyüşe Vali Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Reşat Kasap, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Baro Başkanı Mehmet Çırakoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Semih Coşkun, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, AK Parti İl Başkanı Muhamemt Avcı, MHP İl Başkanı Serkan Birben ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaş katıldı.

Öte yandan Memur Sen İl Başkanı Resul Usta, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Midilli ve Rize Belediyesi çalışanı Bekir Taşçı'da 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler için İyidere ilçesinden Rize merkeze kadar 15 kilometre yürüyüş gerçekleştirdi. Usta ve beraberindekiler yürüyüşü yaklaşık 3 saatte tamamlarken, yürüyüş esnasında şehitler için Kur'an-ı kerim okundu. Yürüyüş, Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda sonlandırıldı.

Yürüyüşün ardından Memişağa Parkı'nda vatandaşlar demokrasi nöbeti tutarken, şehitler için Kuran-ı Kerim okundu.

Rize

Rize

Rize

Vali Bektaş, burada yaptığı konuşmada, bir yıl önce bu meydanları dolduran vatandaşların, bir yıl sonra yine meydanları doldurduğunu belirtti.

Bir yıl önce ülkede anlamakta zorlanan şeyler olduğunu kaydeden Bektaş, şöyle devam etti:

'O vahşi darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçti. Anlamaya çalışıyoruz ve çok şeyler öğreniyoruz. Bu tezgahı kuranların hesabı neydi? Her geçen gün yeni bir şey ortaya çıkıyor. 40 yıllık bir tezgah ortaya çıkıyor. 40 yıldır düzen kuruyorlar. Size ve bize 'Biz hizmet hareketi kuracağız. Dünyanın dört bir tarafına Türkçe götüreceğiz. Milletimizin sesini duyuracağız.' Fakat onlar başka bir şeyin peşine düştüler. Tezgah kurdular. Sınır ötesindeki yurttaşlarımıza götürülen yardım tırlarına kumpas kurdular. Yetmedi 15 Temmuz gecesi millete darbe yapmaya kalktılar.' 

Bektaş, böyle büyük bir milletin ferdi olmaktan ve hizmet etmekten gurur duyduğunu vurgulayarak, 'Bu millet 40 yıllık tezgahı dört saatte gömdü bitirdi. Dost düşman bir daha anladı ki Türkiye, Anadolu coğrafyası üzerine kumpas kurulabilecek, yolundan çevrilebilecek yerlerden değildir.' dedi.

Belediye Başkanı Reşat Kasap ise Türkiye'nin birlik ve beraberliğini kimsenin bozamayacağını ifade ederek, bütün vatandaşların dik duruşunu sürdüreceğini kaydetti.

Rize

Rize

Rize

 
 
Editör: HABER MERKEZİ