7 Ha­zi­ran 2015 Pazar günü ya­pı­la­cak olan 25.Dönem Mil­let­ve­ki­li se­çim­le­ri­ne kısa bir süre kala Ana Mu­ha­le­fet Par­ti­si CHP’nin Rize’deki ilk sıra adayl­lı­ğı için ismi sü­rek­li ola­rak gün­dem­de olan KENAN BIYIK’ın 1.sıra aday­lı­ğı­nın ke­sin­leş­ti­ği ve Eği­tim­ci KENAN BIYIK is­mi­nin YSK’ya 1. sıra adayı ola­rak ve­ri­le­ce­ği açık­lan­dı.

Rize’deki CHP’li­le­rin ve CHP’nin büyük ümit bağ­la­dı­ğı KENAN BIYIK 2011’de de CHP’den 1. sıra aday olmuş ve 34 Bin oy top­la­ma­şı­na kar­şın Mil­let­ve­kil­li­ği­ni az bir oyla kay­be­den isim ol­muş­tu.

KENAN BIYIK’ın 1 Nisan’da Rize’ye ge­le­rek res­men ça­lış­ma­la­ra baş­la­ya­ca­ğı  açık­lan­dı.

Bu arada ismi CHP’den Rize Mil­let­ve­ki­li Aday aday­lı­ğı için gün­de­me gelen AV. ÇETİN KEÇELİ’de yap­tı­ğı açık­la­ma­sın­da da her zaman ol­du­ğu gibi CHP ve CHP’li­le­rin hiz­me­tin­de ve ya­nın­da ol­ma­ya devam ede­ce­ği­ni söy­le­di.

CHP adına Rize’den ilk mü­üra­ca­at yapan Eko­no­mist SEL­ÇUK TUZCU’nunda 2. sı­ra­dan Mil­let­ve­ki­li adayı gös­te­ril­me­si­ bek­le­ni­yor.3. sı­ra­da yer ala­cak is­min ­de bugün yarın net­le­şe­ce­ği öğ­re­nil­di.

Anım­sa­na­ca­ğı gibi Eği­tim­ci KENAN BIYIK 1994 yı­lın­da Ana­va­tan Par­ti­sin’den Rize Be­le­di­ye Baş­kan­lı­ğı­na aday olmuş 10 Bin 694 oy top­la­ma­sı­na kar­şı­na se­çi­mi kıl payı FP adayı ŞEVKİ YIL­MAZ’a kap­tır­mış­tı.

2009 yı­lın­da da yine Ana­va­tan Par­ti­sin’den Rize Be­le­di­ye Baş­kan­lı­ğı­na aday olan KENAN BIYIK 20 Bin oy top­la­ma­sı­na kar­şın se­çi­mi kıl payı AK Par­ti­li Halil BA­KIR­CI’ya kap­tı­ran isim ol­muş­tu.

2011 yı­lın­da bu kez CHP’den Mil­let­ve­ki­li aday­lı­ğı­na Rize’den aday olan KENAN BIYIK 35 Bin oy top­la­ma­sı­na kar­şın Mil­let­ve­ki­li se­çil­me şan­sı­nı yi­ti­ren isim ol­muş­tu.

CHP’NİN RİZE’DEKİ YENİ İL BAŞ­KA­NI MESUT RA­KI­CI’DA OLUŞ­TUR­MAK­TA OL­DU­ĞU YENİ YÖNETİMİNE BİRBİRİNDEN  “RENKLİ VE SESLİ” İSİMLER VAR…

Bu arada kısa bir süre önce CHP Rize İl Baş­kan­lı­ğı­na ata­nan MESUT RA­KI­CI oluş­tur­mak­ta ol­du­ğu 20 ki­şi­lik yeni yö­ne­ti­mi­nin ­de hemen hemen net­leş­ti­ği ve bu isim­ler ara­sın­da bir­bi­rin­den il­ginç ve dik­kat çe­ki­ci isim­le­rin ol­du­ğu­ öğ­re­nil­di.

SP’den OSMAN ER­DO­ĞAN, DPS’den KENAN MUR­ZOĞ­LU, DYP’den EYÜP DEMİR Ga­ze­te­ci DENİZ VARLI ve eski Milli Fut­bol Ha­ke­mi TURAN RA­KI­CI’nın yeni yö­ne­ti­min­de yer al­ma­sı­na kesin gö­züy­le ba­kı­lı­yor.

(Kaynak:Rizeninsesi/Faik BAKOĞLU)



Editör: HABER MERKEZİ