Rizeli işitme ve konuşma engelli Nazım Feyiz ile Kanada’da yaşayan kendisi gibi engelli Vietnamlı Lientu Tran, internet aracılığıyla tanışıp bir yıl önce evlendiler. Kanada vize vermediği için birbirine kavuşamayan iki genç internetten hasret gideriyor.

Rize'deki bir ilköğretim okulunda memur olarak çalışan işitme ve konuşma engelli Nazım Feyiz, 2 yıl önce kendisi gibi engelli olan Vietnam asıllı Kanada vatandaşı, bilgisayar programcısı Lientu Tran ile internet aracılığıyla tanıştı.

'Camfrog' adı verilen görüntülü 'chat programı' sayesinde el işaretleriyle anlaşan ikili, bir süre sonra birbirlerine áşık oldu ve evlenmeye karar verdi. Kanada’dan Rize’ye gelen Lientu Tran, 1 Aralık 2006 tarihinde Rize Ticaret ve Sanayi Odası Sosyal Tesisleri’nde yapılan düğünle, Nazım Feyiz ile dünya evine girdi. Çiftin nikáhını Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı kıydı.

Düğünden sonra 1 hafta Rize’de kalan Lientu Tran, işi nedeniyle Kanada’ya döndü. Eşini de Kanada’ya aldırabilmek için uğraşan Tran, vize engeline takıldı. Kanada’nın vize vermemesi üzerine Nazım Feyiz, Rize’de kaldı. Çift, 1 yılı aşkın süredir internet üzerinden görüşmeyi sürdürüyor.

Lientu Tran işyerinde, Nazım Feyiz ise bir internet kafede bilgisayar başına geçerek birbirleriyle hasret gidermeye çalışıyor. İnternet ortamında birbirlerine sevgiler gönderen ve özlemlerini dile getiren çift, vize problemini aşarak kavuşacakları günü bekliyor. Rize İşitme Engelliler Okulu tercümanı Teoman Öztürk aracılığıyla yaşadıklarını anlatan Nazım Feyiz, şöyle dedi:

'Evlilik tarihinden 7 ay sonra Kanada’nın vize vermesini bekledik. Planlarımızı buna göre yapmıştık. Fakat eşim bir türlü bu işlemleri halledemedi. Bana 7 ay sonra bu işlerin biteceğini söylemişti. Aradan 1 yıldan fazla süre geçmesine rağmen vizeyi alıp bir türlü Kanada’ya gidemedim. Eşim de gelemedi. Devlet büyüklerinden yardım bekliyorum.'

İnternet aracılığıyla görüşmeye devam ettiklerini söyleyen Nazım Feyiz, 'Ben gidemiyorum, eşim de gelemiyor. Çok üzülüyoruz. Ben eşimi çok seviyorum, ondan ayrı kalmak istemiyorum' diye konuştu. Lientu Tran ise çok özlediği eşi Nazım Feyiz’e işaret diliyle bir an önce kavuşmak istediğini söyledi.

Editör: HABER MERKEZİ