Yeşilay Cemiyeti Rize Temsilcisi Bayram Ali Kavalcı; yaklaşan Yeşilay haftası nedeniyle sabah canlı yayında konuğu olduğu Rize TV’nin “Güne Düşen” programının sunucusu, gazeteci yazar Necati Dili’ne önemli açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ RİZE TEMSİLCİSİ KAVALCI,” ÇOCUKLARIMIZI VE ARKADAŞLARINI İZLEYELİM”.

Rize TV’nin canlı yayın programı “Güne Düşenler” de, gazeteci ve spor yazarı Necati Dili’nin programına katılan Rize Yeşilay Cemiyeti Temsilcisi B.Ali Kavalcı, çocukların ve gençlerin yetiştirilmesine ve arkadaş çevresinin izlenmesine dikkat çekti.

Kavalcı, programda Yeşilay’ın Rize’de yaptığı çalışmalarda gönüllü insanların kendilerine destek olmasını isteyerek, insan sağlığını, çevremizi ve aileleri tehdit eden, sigara, uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile ilgili şu açıklamaları yaptı. Kavalcı,” Bu asırda çocuklarımız terbiye etmek artık bir sanatlık gerektirmektedir. İlgili uzmanlar insanlardaki yanlış veya bozuk düşünce ve davranışların temelindeki iki sebebe önemle dikkat çekmektedirler.

Birincisi, doğuştan yetersizlik, ikincisi davranışların dayanağı olan bilgi ve inançlardaki yanlışlıklardır. Bunların her ikisinin de düzeltilmesi kısa veya uzun süreli iyi bir eğitim ve terbiye konusudur. Eğitim ve terbiye sabır isteyen, bugün en basitinden en mükemmeline kadar özel yetenek gerektiren bir sanat ve ihtisas konusu olmuştur.

Bugün sigara başta olmak üzere çeşitli bağımlılık yapan zararlı maddeler ve görüntüler, geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz tehdit etmektedir. Buna hiç kimse seyirci kalamaz. TBMM’de yeni yasallaşan tütün yasası kanunu uygulamasına gelecek aylarda geçilecektir. Tüm insanlığı ve sağlığımızı tehdit bu zararlı tüketim maddelerine karşı şehrimiz ve ilçelerimizde iki yıla yakındır gönüllü olarak faaliyet gösteren Rize Yeşilay cemiyetimizin bu çalışmalarına başata gençlerimizi, kamu ve özel kuruluşlarımızı katkı sağlamaya ve işbirliğine davet ediyorum.

Ülke genelinde olduğu gibi Rize’mizde de sigara ve diğer alkol, uyuştururcu gibi maddelerin kullanım yüzdesi hiçte küçümsenmeyecek kadar yüksektir. Kanuni Sultan Süleyman ne güzel söylemiş” Olmaya Devlet Cihanda, bir nefes sıhhat gibi”, gelin sıhhatimizi daha fazla kaybetmeden hep birlikte bu zararlı maddelere karşı mücadele edelim diye konuştu. 

rİZEDEYİZ.COM 


  
Editör: HABER MERKEZİ