Rize Valisi Yazıcı, Vilayetler Hizmet Birliği 40. Olağan Meclis Toplantısında Encümen Üyeliğine seçildi.
 
Vilayetler Hizmet Birliği 40. Olağan Genel Meclis toplantısı Ankara'da yapıldı. Gölbaşı Vali Galip Demirel Ankara Vilayetler Evinde yapılan toplantıya İçişleri Bakanı  Sebahattin Öztürk de katıldı.
 
5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanununun 8. maddesi gereğince İl Valilerinin doğal üyesi olduğu Birlikte üye seçimleri de gerçekleştirildi. Buna göre 11 Haziran 2015 tarihinde yapılan 40. Olağan Meclis toplntısında Vali Ersin Yazıcı Birlik Encümen Üyeliğine seçildi.
 
Üç vali ve üç il genel meclis üyesinden oluşan Birlik Encümeni'ne Vali Ersin Yazıcı ile birlikte Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz ve Uşak Valisi Seddar Yavuz, Aksaray İl Genel Meclisi Üyesi Celalettin Kılıç, Sinop İl Genel Meclisi Üyesi Veysel Şahin ve Afyonkarahisar İl Genel Meclis Üyesi Selçuk Çirkin seçildiler.
 
Bir yıl süreyle görev yapacak olan Vali Ersin Yazıcı yaptığı açıklamada;'Amacımız Vilayetler Hizmet Birliği toplantılarında Rize'mizi en iyi şekilde temsil etmek ve güçlü bir bütçeye sahip olan Vilayetler Hizmet Birliği'nin bu kaynağından Rize'yi faydalandırmak' dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ