Rize Valiliği, 29 Ekim gecesi düzenlenmesi planlanan Cumhuriyet kokteylini iptal ederek kokteylde harcanması planlanan 5 bin YTL'nin Mehmetçik Vakfı'na bağışlanmasını kararlaştırdı.

Rize Valiliği'nden anlamlı bir karar çıktı. Rize Valiliği, Hakkari'de şehit düşen 12 askerimiz anısına her yıl geleneksel olarak düzenlenen Cumhuriyet kokteylinin bu yılkini iptal etme kararı aldı. Cumhuriyet kokteylinde harcanması planlanan 5 bin YTL ise Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacak.

Rize Vali Yardımcısı Fuat Gürel, bu sene Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına halkın yoğun katılımını planladıklarını belirterek 'Fakat Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde vatan evlatlarının şehit edilmesinden dolayı Cumhuriyet Bayramı kutlama komitesi olarak bir toplantı düzenledik ve bazı kararlar aldık. Buna göre askerlerimizin şehit edilmesi nedeniyle 29 Ekim akşamı yapılması planlanan Cumhuriyet kokteylinde müzik eşliğinde halkın ve yöneticilerin bir araya gelmesini, toplumsal duyarlılık ve geleneksel

yönetim ilkeleri çerçevesinde değerlendirilmesi sonucu kokteylin iptal edilmesine karar verildi. Bu kokteyl için harcanacak bedelin Mehmetçik Vakfı'na bağışlanmak üzere Rize Garnizon Komutanlığı'na verilmesi kararlaştırılmıştır. Misafirlere aynı saatte Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde çay ikram edilecektir' dedi.

Editör: HABER MERKEZİ