Türkiye’de çeşitli üniversitelerden 297 akademisyen, üniversitelerde kılık-kıyafetin serbest bırakılmasını destekleyen bildiri yayınladı.297 akademisyen arasında Rize Üniversitesinden şu 12 öğretim görevlisi yer alıyor.

Yrd. Doç. Dr. Cengiz Batuk

Doç. Dr. Kemal Yıldız

Yrd. Doç. Dr. İlyas Karslı

Doç. Dr. Ahmet Koç

Doç. Dr. İbrahim Karslı

Doç. Dr. Ali Akdoğan

Yrd. Doç. Dr. Mustafa Alıcı

Yrd. Doç. Dr. Zafer Erginli

Yrd. Doç. Dr. Latif Tokat

Doç. Dr. Hüseyin Karaman

Doç. Dr. Hasan Ayık

Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk Yavuz

Bildiride ise şu görüşlere yer verildi. 'Öğretim üyeleri olarak bizler kılık-kıyafet konusunda yıllardır uygulanan politikaları ve son günlerde yapılan tartışmaları yakından ve kaygıyla takip ediyoruz. Üniversitelerin düşünce, ifade, din ve inanç özgürlükleri ile eğitim ve öğretim gibi en temel insan hakları karşısında yasakçı değil özgürlükçü bir tavır alması gereken kurumlar olduğunu düşünüyoruz.

Üniversitelerimizin çağdaş uygar toplumlara yaraşır biçimde, özgürlüklerle ve bilim üretimiyle anılmasını istiyoruz. İstisnasız her demokratik ülkede olduğu gibi üniversitelerimizde de kılık-kıyafet serbestliğinin; hiçbir din, inanç, düşünce, ırk, grup ve cinsiyet ayrımı yapılmaksızın bütün öğrencilere tanınması gereğine inanıyor; aksi yöndeki tüm düzenleme ve uygulamalara bir an önce son verilmesini talep ediyoruz.'

Üniversitelerarası Kurul, üniversitelerde türban yasağını kaldıracak anayasa değişikliğine karşı sert bir bildiri yayımladığı toplantıya Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu katılmadı. Türkiye laiktir, laik kalacak sloganlarının atıldığı toplantıya bölgemizden KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen ile Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk katıldı.

ÇAY TV

Editör: HABER MERKEZİ