Rizede İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kuruluyor'

Rize Üniversitesi Senatosu 7. olağan toplantısını bugün yaptı. Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, başkanlığındaki toplantıda; okutman ve öğretim görevlisi yardımcısı atamaları, döner sermaye işletmesi yönetmeliğinde değişiklik, Rize Üniversitesi bünyesinde İktisadi ve İdari Bilimler fakültelerinin oluşturulması, Rize’nin Kalkandere İlçesi’nde Meslek Yüksek Okulu açılması, öğrenci harç ve katkı paylarının kullanımı ile ilgili hususlar ve Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin bölüm ve ana bilim dallarının oluşturulması konuları görüşüldü.


 'Kalkandereye Yüksek Okul açılıyor'

Yapılan toplantı sonrasında bir açıklama yapan Rektör Prof..Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, Rize Üniversitesi’ne bağlı olarak iktisadi ve idari bilimler fakültesinin oluşturulması, Kalkandere İlçesi’nde bir meslek yüksek okulu kurulması ve Tıp Fakültesinin bölümleri ile anabilim dallarının oluşturulmasının kararlaştırıldığını söyledi.


  'Arif Yılmaz, Ünivetsite kadrosuna geçiriliyor'

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuş, Tıp Fakültesi dekanlığına Rize Devlet Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Arif Yılmaz’ı atamayı düşündüklerini belirterek, “İlk önce Arif beyin Rize Üniversitesi kadrosuna alınması gerçekleştirilecek. Sonra dekanlığına atanması değerlendirilecek.” dedi.

çay tv

Editör: HABER MERKEZİ