Dilek ASLAN

Rize Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından, Rektör N.Turan Okumuşoğlu' nun hamiliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Spor Şöleni kapsamında yapılan Satranç Turnuvası, hafta sonu yapılan müsabakalarla sona erdi.

Turnuvanın açılışında bir konuşma yapan Rektör Yrd. Prof.Dr. Selami Şaşmaz, Rize Üniversitesi olarak kültürel ve sportif faaliyetlere büyük önem verdiklerini, bu kapsamda düzenlenen Spor Şöleni'nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediklerini belirterek, 'Öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve sportif alanlarda üniversitemizin tüm olanaklarından yararlanmalarını istiyoruz. Bu amaçla düzenlediğimiz Spor Şöleni'nin önemli ayaklarından biri de Satranç Turnuvası'dır. Turnuvanın düzenlenmesinde iki yıldır bize destek olan Satranç İl Temsilciliğine teşekkür ediyorum. Turnuvaya katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum' dedi.

TSF Rize İl Temsilcisi Deniz Varlı, 'Turnuva, sportmenlik ruhu içerisinde gerçekleşti ve çekişmeli maçlara sahne oldu. Üniversitemizin satranca ilgi göstermesi sevindiricidir. Ben de satrancın yaygınlaşmasına katkı sağlayan böyle bir organizasyonun içerisinde olmaktan dolayı mutluyum. Başta Rektörümüz sayın Turan Okumuşoğlu olmak üzere, Rektör Yardımcımız sayın Selami Şaşmaz, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı sayın Murat Gündoğdu ile emeği geçenlere ve tüm öğrenci kardeşlerime teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.Turnuvada, kızlar kategorisinde Fen Edebiyat Fakültesi, erkeklerde ise Su Ürünleri Fakültesi birinci oldular.Kızlarda ikinciliği Eğitim Fakültesi elde ederken, Rize Meslek Yüksek Okulu üçüncü oldu.Erkekler kategorisinde ise ikinci Fen-Edebiyat Fakültesi olurken, Rize Meslek Yüksek Okulu üçüncülüğü elde etti.

Editör: HABER MERKEZİ