İzmir Uluslararası Fuar Merkezi’nde bu yıl 8.’si düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı.
 
Rize, 4-7 Aralık tarihleri arasında İzmir Fuar Alanı Kültürpark’ta organize edilen Travel Turkey İzmir 2014 Fuar ve Konferansı’nda tanıtılıyor. Türkiye'nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan ve İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda gerçekleşen fuarda Rize bütün yönleriyle tanıtılıyor.
 
Fuar alanı içerisinde Rize’nin Kültürünü tanıtmak adına kurulan bölümde Rize gurubu olarak Vali Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Karaman, Vali Yardımcıları Emre Çınar, Şefik Aygöl, İl Genel Meclisi Başkanı Muhammet Avcı,  İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu hazır bulundular.
 
Standı gezen ziyaretçiler, turizm işletmeleri, kültür ve doğa turizmi alanında faaliyet gösteren önemli tur operatörleri Rize´ye yakın ilgi gösterdi. Fuar süresince Rize’nin tanıtımının en iyi şekilde yapılması adına Rize Valiliği tarafından, Rize standında fuar katılımcılarına Türkçe,Arapça ve İngilizce gezi rehberi, gezi haritası, broşür ve kitapçıklar ile tanıtıcı kitap, tanıtım filmi gibi tanıtım materyaller dağıtılıyor. Standda davetlilere ve fuar katılımcılarına Rize’nin yöresel tatlarından ikram edilerek, Rize’nin tarihi ve kültürel zenginliği tanıtılıyor.
Rize’nin fuarda iyi bir şekilde temsil edilmesi adına Rize Valiliği koordinesinde,  Rize Belediyesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, İl Özel İdaresi, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, turizm dernekleri ve bölgede faaliyet gösteren acenta ve otellerin katılımıyla fuar etkinlikleri gerçekleştiriliyor. 
 
Gelişen turizm potansiyeli, doğal ve kültürel farklılığıyla yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistler için de cazibe merkezi olma yolunda ilerleyen Rize’nin geniş bir katılımla temsil edildiği fuarda Rize kültürü, tarihi, doğası, folkloru, müziği, otantik mimarisi, özgün yemekleri ve misafirperverliğinin paylaşılacağı kapsamlı bir tanıtım faaliyeti yürütülecek.
 
Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Konferansı, Türkiye'de turizm alanında yaşanan gelişmeleri ve değişik ülkelerin sahip olduğu turizm potansiyellerini katılımcı ve ziyaretçilere tanıtmak hedefiyle düzenlendiği için hem ülkeler hem de Türkiye'de kentler ve firmalar stand açtı. Fuar alanında oluşturulan workshop alanı ile yabancı satın alıcılar stand sahibi turizmcilerle bir araya getirilerek yüz yüze görüşmeleri sağlanacak. Bu sayede oluşturulan iş platformu ile yerli ve yabancı turizmcilerin profesyonel bir ortamda iş bağlantıları yapmaları ve ülkenin turizm gelirlerini artıran sözleşmelere imza atmaları hedeflendi.
Rize’nin tarihi ve turistik yerlerini tanıtan fotoğraflar, Rize’nin tarihi ve doğal güzelliklerini anlatan broşür ve kitapçıklar da fuarın devam ettiği 4 gün boyunca ziyaretçilere sunulacak.
 
Geçtiğimiz yıl 22 ülkenin yer aldığı Turizm Fuar Konferansı'na bu yıl 30 ülke katıldı. Travel Turkey İzmir'e, Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Arjantin, Avusturya, Bulgaristan, Cibuti, Endonezya, Etiyopya, Gambiya, Gürcistan, Güney Afrika, Güney Kore, Güney Sudan, Hindistan, İran, İtalya, Kenya, Macaristan, Makedonya, Malezya, Moğolistan, Namibya, Nijerya, Portekiz, Ruanda, Uganda, Ürdün, Tanzanya, Tunus ve Yunanistan olmak üzere toplam 30 ülke katılıyor. Fuar'da Adıyaman, Adana, Afyonkarahisar, Amasya, Artvin, Aydın, Batman, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Giresun, Iğdır, İzmir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Rize, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van, Zonguldak ve Bergama, Bodrum, Bornova, Didim, Edremit, Eğirdir, Fethiye, Kapadokya, Karaburun, Kuşadası, Marmaris, Menderes destinasyonları yer alıyor.
 
 
 
 
 
 
Editör: HABER MERKEZİ