Rize Valiliğinin himayelerinde Rize Dernekler Federasyonunun  Feshane'de düzenlediği 8.Rize Tanıtım Günleri kapılarını ziyaretçilerine açtı. Geçen yıl yaklaşık 950 bin kişinin ziyaret ettiği Rize Tanıtım günlerine bu yıl 1 milyonun üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

Rize, tarihi dokusu, kültürel turizmi, yerel yemekleri ve geleneksel kıyafetleriyle Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde görücüye çıktı.  Fuarda yerel yemeklerden, Rize çayından yöresel kıyafetlere kadar Rize'ye özgü kültürel ürünleri bulmak mümkün.

İstanbul Eyüp'te başlayan ve 4 gün boyunca halka açık olan Rize Tanıtım günlerinin açılış törenine, Kültür Eski Bakanı İsmail Kahraman,  Vali Ersin Yazıcı, İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Eski Milletvekili Abdülkadir Kart, Rize Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Celal Erdoğan, Kaymakamlar ve Rize İlçe Belediye Başkanları, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta katıldı.

Etkinliğe,Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan da göndermiş olduğu mesajında şu ifadelere yer verdi, 'Bu etkinlik, Rize’mizin yöresinin kültürünün yaşatılmasına büyük katkı sağlayacaktır. Şehrin kendine has tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtılmasına büyük katkı sağlayacaktır. Etkinliğin Rize’nin ekonomik, kültürel, sosyal potansiyelinin harekete geçirilmesi bakımından da önem taşıdığına inanıyorum. Birlik ve beraberlik duygularımızın pekişmesine de vesile olan tanıtım günleri dolayısıyla sizleri tebrik ediyor, kıymetli hemşehrilerimi ve tüm misafirlerinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum'.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, açılış töreninde yapmış olduğu konuşmada,'İstanbul'daki bu birlik ve beraberliği görmek bizleri oldukça mutlu etti. Benzer faaliyetler Ankara’da da ve diğer şehirlerimizde yapılmaya çalışılıyor. Bu tür faaliyetlerin birlik beraberlik içerisinde devam etmesini diliyorum. İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa gibi Rizelilerin yoğun olarak yaşadıkları yerlerde elbette bu tür faaliyetleri yapmak faydalıdır. Bu faaliyetlerin Rizelilerin daha az sayıda bulunduğu ve Rizelileri merak eden özellikle Doğu ve Güneydoğu, İç Anadolu ve Ege gibi bölgelere taşınmasını öneriyorum. Rize'nin çaydan sonra en önemli gelir kaynağı turizm olacaktır. Rize’yi Rizelilere taşımak güzel bir faaliyet ama Rize’yi bilmeyenlere ve merak eden insanlara taşımalıyız ki bu vesileyle turizm odaklı geri dönüşü sağlayalım. Rize’yi tanıtım faaliyetlerine gerek yurt içi gerekse yurt dışında devam edeceğiz. Bu organizasyonun düzenlenmesinde olan katkılarından dolayı başta Ridef Başkanı Celal Beye ve Sayın Valimize içtenlikle teşekkürlerimi sunuyorum' ifadelerine yer verdi.

Vali Ersin Yazıcı da, bu tür etkinliklerin bugünü yarına taşıma konusunda önem taşıdığını belirterek,'Rize eğitim, kültür, spor, doğa, yayla turizmi kenti olma konusunda emin adımlarla ilerliyor. Önümüzdeki süreçte bu güzel gelişmeleri hep birlikte yaşayacağız. Bugün burada gerçekleşen etkinlikte gördüğümüz zenginliğin orjinalini yaşamak için herkesi Rize'ye bekliyoruz. 'dedi.


29 Mart Pazar gününe kadar devam edecek etkinlikte Rize'ye dair her şeyi bulabilirsiniz.




 

Editör: HABER MERKEZİ