Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Andon İçme Suyu Tesisi'nde meydana gelebilecek arıza durumunda Rize'nin yarısının aylarca susuz kalabileceğini söyledi.

AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, Rize Belediyesi’nde Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve Rize merkeze bağlı belediye başkanları ile bir istişare toplantısı düzenledi. Belediyelerin problemlerinin konuşulduğu toplantıda Halil Bakırcı, Rize'nin karşılaşabileceği önemli bir problemi gündeme getirdi. Andon İçme Suyu Tesisi'nde meydana gelebilecek önemli bir arıza durumunda Rize ve ilçelerinin yarısına üç ay su verilemeyeceğini belirten Bakırcı, 'İçme suyumuz çok temiz. Rize'nin nüfus artışına göre 30 yıl daha su sıkıntısı yaşamayız. Ancak Andon Tesisleri'nde birçok teknik eksiklik de bulunuyor. Yedeği bulunması gereken birçok ünitenin yedeği yapılmamış. Tesiste meydana gelebilecek önemli bir arıza durumunda Rize ve ilçelerinin yarısı 3 ay boyunca susuz kalır” dedi.

Rize’nin içme suyu bakımından başka bir alternatifinin de bulunmadığının altını çizen Bakırcı, Andon Tesisleri'nde ek üniteler yapılması gerektiğini ifade etti.

Editör: HABER MERKEZİ