Rize’nin spor şehri olma yolunda emin adımlarlailerlediğini belirten Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İlMüdürü Mustafa Çelik, Kapalı Spor Salonu, Olimpik Yüzme Havuzu ve Gençlik Merkezi yatırımlarınıntamamlanmasıyla birlikte Rize’nin sportif anlamdaki en büyük eksiklerinin giderileceğini söyledi.

2013 yılı Kasım ayı içerisinde Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden Rize Gençlik Hizmetleri veSpor İl Müdürlüğü’ne atanan Mustafa Çelik, Rize’desportif anlamda gelinen noktada birçok eksiklerin olmasına rağmen, kısa zaman içerisinde çok fazla yolkat ettiklerini söyledi.

RİZE SPOR ŞEHRİ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR

SPORCU KAMP EĞİTİM MERKEZİ HİZMETE BAŞLADI

Rize’nin Çaykent Beldesi’ne bağlı Salarha Sporcu Kamp Eğitim Merkezi’nin tamamlanarak hizmete başladığını belirten Çelik, “İlimizin spor turizmini canlandıracak önemli bir merkez inşa ettik. Eksikleri tamamlanan kamp eğitim merkezimizde ilk olarak 75 kişilik hentbolcu kafilemizi ağırladık. Türkiye’nin çeşitliillerinden her yıl binlerce sporcumuzun buraya gelerek kampa gireceklerini düşünürsek, bu spor turizmi açısından ilimize önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.

11 bin 380 metre kare alanda hizmet veren Salarha Sporcu Kamp Eğitim Merkezi’nin bölgede tek örnek olduğunu belirten Çelik, “7 katlı binamızda masa tenisi, güreş ve fitness salonu, 2 adet eğitim dersliği, 170 kişilik konferans salonu, 8 suit, 88 çift kişilik ve 104 tek kişilik olmak üzere toplam 200 yatak odası bulunuyor. Aynı anda 312 kişiyi ağırlayabiliyoruz. İlimizin iklimi ve doğası nedeniyle kamp eğitim merkezimizin, her branştan birçok spor kulübü için cazibe merkezi haline dönüşeceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

RİZE SPOR ŞEHRİ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR

GENÇLİK MERKEZİ TAMAMLANIYOR

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Müftü Mahallesi’ndeki Eski Ekrem Orhon Stadı arazisinin üstünde yapımı devam eden Gençlik Merkezi’nin de ekim ayı içinde tamamlanacağını ve en geç yeni yıla kadar hizmete başlayacağını belirtti.

Çalışmaları yerinde inceleyen İl Müdürü Çelik, “5 katlı hizmet olacak hizmet binamızda çok yönlü bölümlerimiz var. Masa tenisi, bilardo, güreş, folklor ve tekvando ile judo gibi dövüş sporları içinsporcularımızın çalışmalarını yapabileceği salonlarımızdan tutun da, müzik odası, ses kayıt odası, resim işliği, el sanatları, plastik sanatlar, zeka oyunları, maket işliği, bilgisayar işliği, tiyatro gibi faaliyetlerin gerçekleştirilebileceği bölümlerimiz var. Birçok alanda eğitimlerin verilebileceği merkezimizde gençlerimiz boş vakitlerini geçirirken hem eğlenecekler, hem öğrenecekler” şeklinde konuştu.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ