Yaz aylarında yoğun turist çeken Doğu Karadeniz Bölgesi sonbahar mevsiminde de ilgi görüyor.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yaz aylarında doğa yeşilin bin bir tonunu gözler önüne sererken, Sonbahar mevsiminde de Doğu Karadeniz Bölgesi’nde kuruyan yaprakların oluşturduğu doğal renk cümbüşü bir başka güzel. Özellikle Rize’nin İkizdere İlçesi’nin sahip olduğu doğal güzellikler, sonbahar aylarında dünyada eşine az rastlanılacak güzellikleri gözler önüne seriyor. Sivrikaya köyünde dört mevsimi bir arada gözlemek neredeyse mümkün. Karlı dağların önündeki ağaçlarının yaprakları sararmış ormanlar ve yeşil çam ağaçları adeta usta bir ressamın elinden çıkmış tabloları andırıyor.
Türkiye Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Kasım Ekşi, yerli ve yabancı turistlerin Doğu Karadeniz Bölgesi’ne olan ilgisinin arttığını söyledi. Ekşi “Son yıllarda turistlerin deniz ve kum turizmine olan ilgisi hızla yayla ve doğu turizmine kaymaktadır. Özellikle bölgemize gelen turist sayısı katlanarak artmakta. Bölgemize gelen turistlerin büyük bir kısmını Ortadoğu ülkelerinden gelen turistler oluşturuyor. İlk kez Doğu Karadeniz Bölgesi’ne gelen yabancılar, karşılaştıkları doğal güzellikler karşısında büyülenerek buradan ayrılıyorlar. Bir sonraki yıllar muhakkak yeniden geliyorlar” dedi.

DOĞU KARADENİZ’DE DÖRT MEVSİM TURİZM
Ekşi, geçmişte Doğu Karadeniz Bölgesi’nde sadece yaz aylarında turizm gerçekleşirken artık turizmin dört mevsime yayıldığını kaydederek “Artık bölgemizde sadece yaz aylarında turizm yapılmıyor. Özellikle Rize’nin Sonbahar ve Kış aylarında sahip olduğu güzellikler ve turizm imkanları da duyuruldukca kız turizminde de hızlı bir gelişme gözlüyoruz. Artık ilimiz Sonbahar ve Kış aylarında da yoğun bir şekilde turist çekiyor. Özellikle bu dönemler, bölgemizin sahip olduğu termal su kaynaklarının ve termal turizme yönelik kaliteli alt yapının olmasının turistlerin bölgemize çekilmesinde büyüm önemi var. Artık Rize termal turizmde öncelikli tercihler arasında. Termal sağlık turizme olan ilginin artmasında, Sağlık Bakanlığı’nın yeni uygulamalarının da büyük etkisi var. Artık bazı doktorlar hastalarını tedavi için termal merkezlere yönlendirebiliyor. Tedavi harcamalarının önemli bir bölümü ise Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanıyor” diye konuştu.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ