Rize İl Özel İdaresi 2016 yılı Mali Bütçesi 47 Milyon TL olarak belirlendi.

İl Genel Meclisinin Kasım ayı olağan toplantılarının 19. Birleşimi, Meclis Başkanı Mehmet Kazancı başkanlığında yapıldı.

Toplantıya, İl Genel Meclisi Üyelerinin yanı sıra İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Salih Kurtuluş, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Nuri Gezmiş ile İl Özel İdaresi Birim Müdürleri katıldı.

Kasım ayı boyunca İl Genel Meclisi Plan Bütçe Komisyonunun diğer ihtisas komisyonları, ilgili kurum müdürleri ve İl Özel İdaresi birim müdürleri ile yaptığı çalışmalar neticesinde İl Özel İdaresi'nin 2016 yılı mali bütçesi belirlendi.

Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Nurettin Baş'ın okuduğu komisyon raporuna göre İl Özel İdaresi'nin 2016 Yılı Mali Bütçesi 47 Milyon TL olarak uygun görüldüğü kaydedildi.

Meclis Başkanı Mehmet Kazancı tarafından meclis oylamasına sunulan komisyon raporu, oy birliği ile onaylandı.

Rize İl Özel İdaresi’nin 2016 Yılı Mali Bütçesi olarak belirlenen 47 Milyon TL'den Rize’deki birçok kamu kurumunun da pay alacağını ifade eden Başkan Kazancı, konuşmasının devamında şunları söyledi:

'Kasım ayı boyunca yapılan bütçe görüşmelerinde emeği geçen başta Plan Bütçe Komisyonu Başkanı ve Üyeleri olmak üzere tüm İhtisas Komisyonlarımızın Başkan ve Üyelerine, komisyonlarımıza yardımcı olan ilgili Kurum Müdürleri ile Birim Müdürlerimize Meclisimiz adına teşekkür ediyorum. Ayrıca İl Özel İdarisi 2015 yılı mali bütçesinin değerlendirmesi ve 2016 yılı mali bütçesinin planlamasında yaptıkları katkılardan dolayı Rize Valisi Ersin Yazıcı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter vekili Salih Kurutuluş’a teşekkür ediyorum. Bir aylık çalışmanın neticesinde 47 Milyon TL olarak belirlenen bütçenin ilimize hayırlı olmasını ve faydalı hizmetlerde kullanılmasını temenni ediyorum.'

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ