Rize’de kent için büyük önem taşıyan eğitim kurumunun temeli atıldı. Başta Vali Ersin Yazıcı ve Rize Milletvekili Hasan Karal ile çok sayıda davetlinin katıldığı 64 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi, 160 Kişilik Öğrenci Pansiyonu, 600 Kişilik Konferans Salonu, 1 adet kapalı spor alanından oluşan İmam Hatip Külliyesinin temel atma töreni ile Rize’nin eğitiminde büyük olanak sağlayacak.

Rize İmam Hatip Külliyesi inşaatı ihalesi, 9 Şubat 2015 tarihinde yapılmış, müteahhit firma Er Yapı San. ve Tic. A.Ş. / Ovag İnş. Gıda Nak. San. Tic. Şirketi tarafından yüklenilmiştir. 15 Mart 2015 tarihinde sözleşmesi imzalanmış, yer teslimi 20 Nisan 2015 tarihinde gerçekleştirilmiştir. İşin bitiş tarihi ise 12 Mart 2017 olup iş, 730 iş gününde tamamlanacaktır.  16.554.000,00 TL maliyetiyle ihale edilen külliye 2017 yılından itibaren hizmet verecektir.

Düzenlenen temel atma törenine Vali Ersin Yazıcı, Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Vali Yardımcıları Mehmet Özer ve Şefik Aygöl, Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş,  İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, daire müdürleri, okul müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Parti Temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Okul öğrencilerinden Davut Yılmaz’ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan tören konuşmalarla devam etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş yapımı başlatılan eğitim tesisi hakkında teknik bilgiler vererek, önemli eğitim kurumlarını Rize’ye ve eğitim camiasına kazandıracak olmanın mutluluğu ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Rize Milletvekili Hasan Karal da konuşmasında, 'Bugün hepimiz için bir şölen, bir bayram günüdür. İlkokuldan sonra, Orta ve Lise yıllarımın en yoğun, en heyecanlı, en duygusal ve hüzünle geçtiği bu şeref yıllarımın ardından, eski okulumun yerine yeni okulumun temelini atmanın her faniye nasip olmayacağı çok yoğun bir duygu içerisindeyim. Bugün benim için de en mutlu gündür. 'diye konuştu.

Son olarak konuşan Vali Ersin Yazıcı yaptığı konuşmasında, ' İlimize kazandırılacak olan 64 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesinin temel atma töreninde sizlerle birlikte olmaktan büyük onur duyuyorum.  Rize halkına hizmet veren İmam Hatip Lisemizin fiziki şartlarını, günümüz ihtiyacına cevap verebilecek şekilde tekrar tasarımlamak için, buraya modern bir okul binamız yapılacak. Böyle büyük bir yatırımı iki yılda tamamlamış olacağız. Önceki zamanlarda bu gibi yatırımlar onlarca senede tamamlanamazdı. Halkımıza her alanda olduğu gibi, başta eğitim ve sağlık alanında böyle önemli hizmetleri vermek zorunluluğumuz vardır. Devletimiz halkımızın istekleri doğrultusunda ihtiyaçlara göre yeni imam hatipler yapmaya, yeni temeller atmaya devam edecektir. Bu gün temelini atacağımız bu okulda yetişen gençliğimiz hem çağın gerekleri ile donanmış olarak yetişecek hem de manevi terbiyeyi de almış olarak toplumumuzun refah içinde ve mesut bir şekilde yaşamasında hayati bir rol oynayacaktır. Tamamlandıktan sonra öğrencilerimiz rahat ve nezih ortamda eğitim görecekler. Eğitim Rize'de iyi şekilde ilerliyor. Geleceği hazırlamanın şevki ve heyecanını yaşıyoruz. Eğitime hep beraber daha fazla ilgi göstermek zorundayız. Biliyoruz ki eğitim olmazsa olmazlarımızdandır. Bunlar bizi mutlu ediyor. Okulumuz Rize’ye, eğitim camiasına ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum' dedi.

Konuşmaların ardından Vali Ersin Yazıcı, Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman,  İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı'nın butona basması ile yapılacak olan Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin temeli atıldı.

Rize Merkez Anadolu İmam-Hatip Lisesi inşaatı Okul Binası, Sosyal Tesis Binası ve Yurt Binası olarak üç kısımdan oluşmaktadır.

İnşaatına başlanan yeni okul binası, 30 öğrencili toplam 64 dersliğe sahip olup 1920 öğrenci kapasiteli olarak tasarlanmıştır. Yaklaşık 2000 metrekare oturum alanına sahip olan okul binası bodrum, zemin ve dört normal kattan oluşup toplamda yaklaşık 12.000 metrekare alana sahiptir.

Yaklaşık 1000 metrekare oturum alana sahip olan sosyal tesis binası bodrum, zemin ve iki normal kattan oluşup toplamda yaklaşık 4000 metrekare kapalı alana sahiptir.

Yurt binası ise 4 öğrencili toplam 40 yatakhaneye sahip olup 160 öğrenci kapasiteli olarak tasarlanmıştır. Yaklaşık 480 metrekare oturum alanına sahip olan yurt binası bodrum, zemin ve dokuz normal kattan oluşup toplamda yaklaşık 5000 metrekare alana sahip olacaktır. Toplam inşaat alanı ise 26.380 metrekare olacaktır.

 

Editör: HABER MERKEZİ