Rize İl Özel İdaresi'nden konu hakkında yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Son günlerde bazı sosyal medya sitelerinde İlimiz İkizdere ilçesi Yağcılar Köyü’nde yapılan yol çalışmasıyla ilgili bir ailemizin mağdur edildiğine dair haberler çıkmaktadır.

Yapılan incelemelerde ise etütlü ve programlı yeni yol çalışmasına İlçe Köylere Hizmet Götürme Birlikleri tarafından vatandaşlarımızın rızası alınarak başlanmıştır. Mağdur olduğunu dile getiren vatandaşın arazisine gelindiğinde yolun geçişine izin vermemesi nedeniyle çalışma kaymakamlık tarafından durdurulmuştur.

Vatandaşla yapılan görüşmeler neticesinde kendi arazisine müdahale edilmemek koşuluyla evinin altına duvar yapılmadan yola izin vermeyeceğini dile getirmiştir. Kaymakamlık vatandaşın talebini değerlendirdikten sonra “beton duvar” yapmaya karar vermiştir. Ancak vatandaş “beton duvar” yapımına karşı çıkarak “taş duvar” yapılmasını istemesi ve köy halkı yolun daralacağından bahisle “taş duvar”yapılmasına karşı çıkması ve konunun adli mercilere intikal edilmiş olması nedeniyle çalışma durmuştur.

Kaymakamlık tarafından yol ve duvar yapımı için gerekli ödenek ve proje hazırlanmış olup, vatandaşlar arasındaki hukuki problemin çözülmesinden sonra çalışmaya devam edilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Editör: HABER MERKEZİ