Rize Hal komisyoncular Derneği Başkanı Ahmet Özyürek aşırı kar yağışı nedeniyle hal binasının ön kısmında bulunan çatının çöktüğünü söyleyerek “ 30 iş yeri tamamen çöktü ve 9 araç hasar gördü” dedi.

 

Engindere mahallesinde bulunan Hal komisyon binasının A blok çatısı çökerek 9 araç çatı altında kaldı.

Engindere mahallesi Hal komisyon binasında saat 11 sıralarında meydana gelen olayda A blok dükkânlarının ön kısmında bulunan çatı kar kütlesinin ağırlığına dayanamayarak çöktü. Çökme esnasında iş yerlerine boşaltma yapan TIR araçları çatı altında kaldı.

Can kaybının yaşanmadığı olayda 9 araç hasar gördü. Hal Komisyoncuları Derneği Başkanı Ahmet Özyürek kar nedeniyle bir gün önceden Belediyeden yardım istediklerini belirterek “ Aşırı kar nedeniyle belediyeden destek istedik, hatta adam bulunması ve adamların ücretini vermeyi kabul ettik, gelip kontrol edip gittiler, bu sabah saatlerinde de deniz tarafından başlayan çökme ile 30 dükkânın çatısı çöktü” dedi.

Hasar büyük

Ahmet Özyürek hasarın büyük olduğunu belirterek “ Pazar ve Çarşamba günleri hal günü ve Sürmene, Of, Rize ve ilçeleri ile Artvin esnafı Rize halinden sebze ve meyve almakta, şu an 30 iş yeri çalışamaz durumda bir an önce enkazın kalkması gerek, Hal binasında karşılıklı 30 ar dükkan var, A blok tamamen çökerken B blok ta her hangi bir hasar yok” dedi.

Kar temizleme başladı

A blokta 30 iş yerinin çatısının çökmesi ile birlikte B blok ta çatıların kar temizleme çalışması başlatıldı, özel bir vinç kiralanarak kar temizleme ve direklerle çatıların alt kısımları desteklenmeye başlandı.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ