Rize Valisi Erdoğan Bektaş Cumhuriyet Meydanının bir ay demokrasi nöbetinin ardından 8 inci Çay ve Yaz sporları festivaline ev sahipliği yaptığını söyledi.

10 Gün sürecek olan 8 inci Çay ve Yaz Sporları Festivali Cumhuriyet Meydanında 100 metrelik dev bayrak eşliğinde yapılan yürüyüş ile başladı.

     Rize Belediyesinin organize ettiği ve çeşitli kurumların destek verdiği 8 inci Çay ve Yaz Sporları Festivali Cumhuriyet Meydanında Mehter marşının verdiği konserin ardından başladı.

     Cumhuriyet Meydanında festival ile ilgili halka bilgi veren Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap 10 gün sürecek olan festivalde 15 Temmuz darbe girişimini unutmayacaklarını belirterek “ Bugün bu festivali yapabiliyorsak bunu demokrasimize borçluyuz. Cumhurbaşkanımızın meydanlara topladığı halk sayesinde bugün özgürlüğümüzü ve demokrasimizi yenilemiş olduk” dedi.

     Rize Valisi Erdoğan Bektaş ise Cumhuriyet Meydanının bir aya yakın bir süre Demokrasi nöbetinin tutulduğu alan olduğunu belirterek “ Şimdi bu meydanda 8 inci Çay ve Yaz Sporları Festivalinin başlangıcını yapıyoruz. Bu millet 15 Temmuz u asla unutmayacak. Demokrasi şehitlerini ve gazilerini asla unutmayacak” dedi.

     Konuşmaların ardından Belediye tarafından yaptırılan 100 metre uzunluğunda ki dev bayrak korteje katılanlar tarafından açıldı. Bayrak eşliğinde kortej Kültür merkezinden sahil dolgu alanına indi. Burada Azerbaycan ve Gürcistan folklor ekiplerinin gösterileri ile ilk gün etkinliği sona erdi.

19 – 28 Ağustos 2016 tarihleri arasında her gün farklı etkinlik ve yarışmalara yer verilecek olan Festivalde konserlere yer verilmeyecek.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ