Rize derbisinde Çayelispor kendi evinde Kalkanderespor’u 3-1 mağlup etti.

Bölgesel Amatör Ligi 3. Grupta mücadele eden Rize’nin iki takımı Çayelispor ve Kalkanderespor ligin ilk maçında Çayeli şehir stadında karşılaştı. Rize derbisinde ev sahibi Çayelispor rakibini 3-1 mağlup etmeyi başardı.

Karşılaşmanın ilk yarısında iki takımda kontrollü bir oyun sergiledi. Gol yollarında iki takımda etkili olamazken ilk yarının bitimine 1 dakika kala Çayelispor Ahmet ile ceza alanı içerisinde bulduğu pozisyonu güzel bir vuruşla golle çevirmesiyle devreyi 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda iki takımda daha açık bir oyun sergiledi. İki kalede de birçok gol pozisyonları yaşandı. Kalkanderespor 66. dakikada kazandığı penaltıyı gole çevirerek maçta dengeyi sağladı. Kalkanderespor’un attığı golden sonra Çayelispor rakip kaleye baskısını sürdürdü ve 5 dakika sonra dakika 71 de Mücahit Topal ile 2-1 öne geçti. Karşılıklı pozisyonlarla geçen son dakikalarda Kalkendespor, Çayelispor kalesine baskı yaptığı sıralarda kalesinde de pozisyon gördü. Yine böyle bir kontratak yakalayan Çayelispor 90. dakikada Kalkanderespor ceza sahası çizgisinde kazandığı serbest vuruşu ikinci golün sahibi Mücahit Topal gole çevirerek kendinin ikinci takımının üçüncü golünü kaydetti. Karşılaşmada başka gol olmayınca karşılaşmayı ev sahibi Çayelispor 3-1’lik sonuçla kazandı.

Maçın sonunda Çayelispor’da ilk maçın galibiyeti sevinci vardı. Futbolcular teknik ekip başkan ve yönetim sevinç yumağı oluşturdu.

Stad: Çayeli İlçe Stadı

Hakemler: Murat Kasap, Barış Uzma, Ertan Demirci

Çayelispor:  Murat, Ferdi, Cihan, Onur, İsmail, Mahmut, Yusuf, Ahmet, Çağrı, Yunus, Adem

Yedekler: Bedirhan, Orhan,İbrahim, Ferhat, Mücahit, Kadirhan, Burak

Antrenör: İsmail Hakkı Yazıcı

Kalkanderespor: Cihan, Miraç, Emrehan, Kerim, Tolunay, Ekrem, Mesut, Şafak, Recep, Yunus, Mesut

Yedekler: Dündar, Faruk, Ahmet, Köksal, Müslüm, Serhat, Faruk

Antröner:  Ertan Akbukut

Goller:  Çayelispor (Ahmet (Dk.45), Mücahit (Dk.71)-(90+2)), Kalkanderespor (..pen (Dk.80))

Sarı Kartlar: Kalkanderespor (Mesut (Dk.11),Mesut (Dk.49), Kerim (Dk.73))

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ