Demokrasi mitinginin son gününde Cumhuriyet Meydanında yapılan mitinge yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

15 Temmuz darbe girişimi ile devam eden demokrasi nöbetinde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ”in 7 Ağustos’u son nöbet olarak belirlemesinin ardından Rize Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında yapılan son nöbete yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

Zaman zaman yağmurlu olan Rize ”de Cumhuriyet Meydanı Rizeliler ile doldu taştı. Meydanda ki nöbette ilk konuşan Rize Valisi Erdoğan Beştaş ülkede yaşatılmak istenen Darbenin halk tarafından engellendiğini belirterek “ Bu ülke bu darbe girişi ile birlikte dost ve düşmanını belirlemiştir. Hangi ülkelerin dost hangi ülkelerin düşman olduğunu artık biliyoruz. Bu ülke kolay kazanılmadı, kolay teslim edilemez” dedi.

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ise devam eden demokrasi nöbetinin sonuna geldiklerini belirterek “ Cumhurbaşkanımız dilerse ömür boyu nöbet tutmaya hazırız” dedi.

MHP İl Başkanı Serkan Birben ise Atatürk ”ün emaneti olan ülkeyi kolay teslim etmeyeceklerini, tüm siyasiler olarak el ele kol kola vatan için mücadele etmeye hazırız” dedi.

SP İl Başkanı Muhammet Kaçar ise ülkenin birlik ve bütünlüğü için Tüm milletin el ele verdiğini belirterek “ 15 Temmuz sonrası ülkede kurtuluş mücadelesinin örneğini yaşamaktayız” dedi.

AK Parti İl Başkanı Muhammet Avcı ise konuşmasında Batı ülkelerinin Türkiye’nin dostu olmadığını belirterek “  Onlar Kanunilerin, Fatih Sultan Mehmetlerin torunları olduğunuzu unutan batıya Rize Meydanından bunu hatırlatıyoruz” dedi.

AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak ise konuşmasında Meydanların tüm dünyaya gereken örneği verdiğini söylerken, Milletvekili Hikmet Ayar ise 81 ilde meydanların Feto ve diğer terör örgütlerine gerekli ültimatomu verdiğini söyledi.

Milletvekili Hasan Karal ise meydanları dolduran milyonlarca insanın Tüm Dünya’yı şaşırttığını belirterek” Bu ülke kolay kazanılmadığını bu millet 15 Temmuz akşamı herkese göstermiştir. Bundan böylede göstermeye devam edecektir. Bu millet bu bayrak ve bu ülke için canlarını nasıl vereceklerini 15 Temmuz akşamı göstermiştir. Bu millet batıya, Avrupa ülkelerine ve bu ülkenin arkasından kuyu kazmaya çalışanlara meydanları doldurarak bu ülkenin kimseye peşkeş çekilmeyeceğini göstermiştir” dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ