Rize 1. Amatör Küme Ligi B Grubu 18'inci ve son hafta maçında Rize Belediyespor ile Büyükköyspor karşı karşıya geldi. Her iki takımın da Play-Off Ligine yükselme şansının bulunduğu ve maçın sonucunun Play-Off’a yükselecek son takımı belirleyeceği maç, çıkan olaylar nedeniyle 45 dakika sürdü.

Güneysu İlçe Stadında oynanan maçın 25’inci dakikasında Furkan Tecimer’in golü ile konuk ekip Büyükköyspor 1-0 öne geçti. Çekişmeli geçen maçta 44’üncü dakikada ise ev sahibi Rize Belediyespor Yaşar Hanedar’ın golü ile beraberliği yakaladı. İlk yarının son dakikasında Büyükköyspor’un golünü kaydeden Furkan Tecimer, ikinci sarı karttan gördüğü kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.

İtirazların başladığı bu esnada Büyükköysporlu Osman Deniz de ikinci sarı karttan gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kalınca saha daha da gerginleşti ve Büyükköysporlu taraftarlar saha içine girdi. Yedek kulübesinden Enes Şimşek’in de kırmızı kart gördüğü karşılaşmada çıkan olaylara polis sahaya girerek müdahale ederken hakem Mehmet Kısal ilk yarıyı sonlandırarak soyunma odasına girdi ve ikinci yarıya çıkmayarak maçı tatil etti.

Karşılaşma hükmen 3-0 Rize Belediyespor’un galibiyetiyle sonuçlandırılırsa Play-Off ligine yükselen son takım Rize Belediyespor olacak.

“Emeklerimiz Güneysu Deresine atıldı”

Öte yandan Büyükköyspor Kulüp Başkanı Selahattin Çepni, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda orta hakemin maç boyunca ard arda kartlar göstererek takımlarına fren uygulamaya çalıştığını ve verilen kararlar sonucu taraftarların olaylara karıştığını söyleyerek, devre arası soyunma odasına girip özür dilediğini ve maçın devam etmesini istemesine rağmen karşılaşmanın tatil edildiğini belirtti.

Çepni, futbolcular arasında hiçbir gerginlik olmamasına rağmen maçın tek devre oynatılıp tatil edilmesinin, emeklerinin Güneysu Deresine atılmış olduğu anlamına geldiğini ifade etti. (Rizehaberleri.com)

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ