Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Kaçkar Turizm Birliği Başkanı Vali Ersin Yazıcı'nın yanı sıra Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin İl Genel Meclisi Üyeleri Furkan Çakmak, Selman Güney, Hakkı Aytolan, Artvin Birlik Üyesi İlhan Hacıoğlu, Rize İl Genel Meclisi Üyeleri Ahmet Aksu, Musa Büyük, Kaçkar Turizm Birlik Üyesi Halit Duman, Kaçkar Turizm Birliği Görevlisi Yavuz Selim Erol ile Rize İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürü Mustafa Gençarslan katıldı.
 
ARTVİN-RİZE TURİZM İŞ BİRLİĞİ
Vali Ersin Yazıcı, Kaçkar Turizm Birliği'nin Artvin ve Rize illerinin eşit şartlarda ortak olduğu bir birlik olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: 'Öncelikle  sizleri Rize'de misafir etmekten büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Turizmle ilgili hizmetleri bu birliğimiz aracılığıyla yapıyoruz.  Bu birlik ile turizm faaliyetlerinde bulunarak organizasyonlara katılıyoruz.  
Kaçkar Turizm Birliği kurulduğu günden bu yana Artvin ve Rize turizminin gelişmesi yönünde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor'
 dedi.
 
BU BÖLGE HEPİMİZİN
Şehirler arasındaki karşılıklı diyaloğun önemli olduğuna vurgu yapan Vali Ersin Yazıcı, 'Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Rize ve Artvin illeri kardeştir. Aynı coğrafyada yaşayan iki komşu şehir halkı zaten birbirleriyle yüzyıllardır sosyal ve kültürel olarak etkileşim içerisindedir. Bu bölge hepimizin. Rize ve Artvin'in avantajlarını birleştirerek daha güçlü olabilir ve bu coğrafyanın dünyaya örnek bir bölge olmasını sağlayabiliriz' diye konuştu.
 
ARTVİN-RİZE TURİZM HEDEFİNE KİLİTLENDİ
Turizme katkı sağlayacak her türlü etkinliğin kullanılması gerektiğine dikkat çeken Vali Yazıcı, 'Rize ile Artvin arasında kurulan dostluk ve turizm köprüsünü geliştirerek sürdürmek istiyoruz. Rize ve Artvin, sımsıcak bağlarla örülmüş iki komşu kent. İki şehir olarak çok ortak noktamız var. En önemli ortak paydamız ise Kaçkar Turizm Birliği.  Birlikte iyi şeyler yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.  Bizler şehrimizi ileriye götürecek her türlü çalışmanın içinde bulunmaya hazırız. Elimizde bulunan güzelliklerimizin değerlendirilmesini istiyoruz. Birlik olarak turizm konusunda herkesin ve her türlü çalışmanın yanındayız. Artvin ve Rize Valiliği olarak biz öncelikli olarak sorunları yerinde görmek, incelemek ve özellikle turizmin gelişim yeteneğini değerlendirmek için bu toplantıları yapıyoruz. Artvin ve Rize'nin turizmde kalkınması için şehrin tüm dinamikleriyle bir araya gelerek, ortak bir çalışma içerisinde turizme katkı sunmaya çalışıyoruz' şeklinde konuştu.
 
TURİZM İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ
Doğu Karadeniz Bölgesinde tüm zenginliklerin bulunduğunu belirten Artvin Valisi Kemal Cirit ise, 'Artvin ve Rize'nin sahip oldukları tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile her biri başlı başına birer kültür hazineleri.  Artvin ve Rize'yi bir düşündüğünüzde Doğu Karadeniz'de büyük bir potansiyel taşıyan bölgeyi görürsünüz. Son zamanlarda her iki ilimiz çok güzel başarılı çalışmalar yürütüyor. Her iki ilimiz birlikte kazanmaya kentleri birlikte tanıtmaya çalışıyorlar. Bu da güzel bir örnek oluyor.  Bir destinasyon oluşturmak lazım. Bizler Valiler, Kalkınma Ajansımız, Belediye Başkanlarımız,Meclis Üyelerimiz, odalarımız birlikte hareket ediyoruz. Amacımız bölgeye daha fazla turist çekmek. Gerçekten önemli bir potansiyele sahibiz. Bu potansiyelin çok az bir kısmı kullanılıyor. Bunun çok daha fazla olması gerektiği hareketle bu toplantılara katılmaktayız' dedi.
 
 
Editör: HABER MERKEZİ