MHP Rize Milletvekili Aday adayı ve MHP MYK Üyesi O.Cem Kazmaz  Ankara’da özel bir kanal ekranlarında yayınlanan güncel haber programında gündem ve Rize’ye dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de Dehşet dengesi var diye söze başlayan Kazmaz. “Bu Dehşet dengesi şudur; Bebek Katili İmralı canisinin, İmralı’dan dışarı çıkmak için veremeyeceği taviz yoktur, dönemin başbakanı ve şimdiki cumhurbaşkanı bu noktayı çok iyi yakalamış vaziyette.Fakat bunun karşılığı olarak da İmralı canisinin yakalamış olduğu nokta Sayın Cumhurbaşkanının başkanlık sevdası ve Türkiye’yi getirmek istediği yeni Türkiye noktasıdır.Şimdi bu dehşet dengesi içerisinde AKP Hükümeti Türkiye’yi bir acı bir felakete götürmektedir. Birde üst akıl vardır, Amerika’daki Profesörlerin CIA Ajanlarının Türkiye için hazırlamış oldukları ihanet senaryoları artık günyüzüne çıkmaya başladı.İşte denklem budur. Şimdi biz Türkiye’yi bu denklemden bu ihanet denkleminden nasıl kurtaracağız onu düşünmemiz gerekiyor”dedi.

AKP GERÇEK ANKETLERİ SAKLIYOR

Son günlerde ortaya çıkan AKP İçerisindeki çatlağa de değinen Cem Kazmaz”AKP’nin önünde iki tür anket var biri halka kamuoyuna sundukları yalan anket diğeri ise kendi önlerinde olan gerçek anket. Kendi önlerindeki anketlerde AKP’nin süratle eridiğini ve bu arada MHP’nin çıkış yakaladığını görüyorlar ve bu yükseliş karşısında gardlarını alıyorlar. Anketlerde MHP’nin neden yükseldiğini iyi anlamak lazım bunun nedeni AKP’nin ihanet sürecinin ortaya çıkmasıdır.Sayın Cumhurbaşkanı o yüzden ağız değiştirmeye başlamıştır.İzleme heyetinin mimarı sayın Cumhurbaşkanı olduğu halde şimdi neden izleme heyetinin bende karşısındayım diyor. Bülent Arınç’ın çıkışı her şeyi ortaya sermiştir. Bunların hepsi yarın yargılanacaklar. Dolmabahçe sarayında Ulu Önder Atatürk’ün vefat ettiği mekanda terörist başının hazırladığı haritaları yayınlamak alanen terör örgütüne yardım ve yataklık suçuna girer.Cumhurbaşkanı bunları gördüğü için suçu hükümete atıp ağız değiştiriyor. Bülent Arınç yaptı deyip işin içinden çıkacağını sanıyor Bülent Arınç’da bunları gördüğü için  o açıklamayı yapmak zorunda kaldı”dedi.

Bülent Arınç’ın çıkışında çok önemli bir nokta var.

Bülent Arınç’ın konuşmasının içerisinde çok önemli bir cümle vardı bunu hatırlatmak istediğini söyleyen Kazmaz” Bülent Arınç “7 harizan’dan sonra ben emekli maaşımla geçineceğim” dedi. Arınç eski ve işi bilen bir siyasetçidir bu cümleyi boşuna söylemez. Bunu söyleyerek 17-25 aralık olayına mesaj gönderiyor.Gemicikleri olanlara mesaj gönderiyor, Ankara’yı parsel parsel satanlara mesaj gönderiyor.Türk halkının bu açıklamayı  çok iyi değerlendirmesi gerekiyor”dedi.

CUMHURİYET SAVCILARI GÖREVİNİ YAPMALIDIR

Tahsilini Almanya’da gördüğünü ve Almanya siyasetini çok iyi bildiğini hatırlatan Kazmaz” Dün akşam düşündüm bu olay Berlin’de olsa ne olur diye yani Almanya hükümet sözcüsü kendi tv kanallarına çıksa ve dese ki “ ey Berlin belediye başkanı sen Berlini parça parça birilerine sattın” İnanın Almanya’da hükümet meclis falan kalmazdı, herkes istifa ederdi savcılar olaya el koyarlardı. Cumhurbaşkanı hemen ülkeyi seçime götürürdü. Ve iktidar partisi bir daha barajı bile aşamazdı işte ileri demokrasi budur. Sayın Arınç’ın vakit kaybetmeden hemen bu ihanet planlarını  açıklaması gerekmektedir.Sayın Bülent Arınç’ın söylemleri ve basın toplantısı açık bir ihbardır. Türkiye Cumhuriyetindeki onurlu savcılar derhal görevlerini yapmalıdır” dedi.

RİZELİ İHANET SÜRECİNİ ANLAYACAKTIR

Rize’deki il başkanlığı dönemini hatırlatan Kazmaz”Karadenizli duygusaldır. Recep Tayyip Erdoğan’a duygusallığı üzerinden oy verdi. Ama artık Karadenizli uyanmaya başladı.Türkiye’de HDP’nin il başkanlığı açamayacağı illerin başında Rize gelir. Milli değerler konusunda Rize çok hassas bir bölgedir. Fakat bu kandırılmışlığın karşısında suskunluk var. Rize’yi karış karış dolaşıyoruz.Bu İmralı sürecini söylediğimiz zaman insanlar bize başkanım bu işin sonu ne olacak diye soruyor. İnanın bu ihanet sürecini Rizeli bir anlarsa AKP’nin arkasındaki planı Rizeli bir anlarsa Rize’den %10 bile alamazlar”dedi.

RİZE AKP’DE ADAY ADAYLIĞI KOMEDİSİ

AKP’nin Rize Aday adayları konusunda açıklama yapan Kazmaz” Rize’de aday adalık komedi yaşanıyor. AKP’nin Rize’de 23 tane aday adayı var bunlar çıkıyorlar Televizyona Rize’de bir sürü sorun var diyorlar fakat bu sorunların sorumlusu AKP hükümeti değildir diyorlar. Suçu derin devlete atıyorlar, suçu paralele atıyorlar. Bu hiçbir ülke tarihinde görülmemiş bir komedidir.Şimdi de STK’ları işin içine katmaya kalkmışlar buna MHP olarak çok sert bir şekilde tepki verdik.Rize’de 7 haziran’da Recep Tayyip Erdoğan’a oy verilecek algısı yaratılmaya çalışılıyor. Biz bunu anlatıyoruz anlatmaya da devam edeceğiz. Rize’de 7 haziran akşamı tarihi sonuç alacağımıza teşkilat olarak inancımız tamdır.”dedi

ANKARA’DAN ÇAYI SAVUNMAYA DEVAM

Çay konusunda soru sormayan program sunucusunu uyaran Kazmaz “Rize demek çay demek bu konuya hiç girmedik.Çay sadece Rize’yi değil milyonları ilgilendiren bir tarım ürünüdür.Rize’de çay kanunu eksikliği var 12 senedir iktidar olan AKP hükümeti Rize’ye bir çay kanununu fazla gördü. Çay müstahsili 1 milyon insanın emeğini teminat altına almayı Rize’liye çok gördü, bunun yerine Pkk’nın etkisi altında olan yerlerde 160 tane çay paketleme fabrikası açarak PKK’nın buralardan nemalanmasını sağladılar. İşte bunları da Rize’liye anlatacak AKP’nin Rizeli için neler yapmadığını daha doğrusu pkk için neler yaptığını teker teker anlatacağız”dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ