Haber:Turgay Ayhan

Çiftlikspor’un lige katılmama kararı aldığı Rize 1. Amatör Küme Ligi, 8 takımın mücadele edeceği A Grubunda 3 Kasım 2012 Cumartesi günü başlarken, 9 takımın mücadele edeceği B Grubunda ise 20 Ekim 2012 Cumartesi günü start alacak.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Rize Şubesi’nde gerçekleştirilen kura çekimine ASKF Rize Şube Başkanı Gafur Bayrak, Futbol İl Temsilcisi Bilal Karafazlıoğlu, Futbol İl Temsilci Yardımcısı Cafer Kuru, İl Hakem Kurulu Başkanı Zeki Çavuşoğlu, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Rize Şube Başkanı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Stat Amiri Rahmi Aslan ile kulüp yöneticileri katıldı. 

Kura çekimi öncesinde konuşma yapan ASKF Rize Şube Başkanı Gafur Bayrak, geçen sezon başarılı bir futbol  sezonu geçirdiklerini dile getirerek, “Centilmence bir lig yaşadık. Sonuca etki eden önemli hatalar olmadı. Bazı konularda aşırı tepki göstermemeliyiz. Sonuçta rakiplerimiz kendi arkadaşlarımızdan oluşuyor. Aynı ilin, aynı ilçenin, aynı mahallenin insanlarıyız ve her gün yüz yüze bakıyoruz. O yüzden ani ve aşırı tepkiler göstermekten her zaman kaçınmalıyız. Hep beraber Rize futboluna hizmet ediyoruz ve bu bilinçle yolumuza devam etmeliyiz. Bu anlamda tüm kulüplerimize başarılı bir lig diliyorum” şeklinde konuştu.


Geçen yıl kulüpler ve antrenörler açısından güzel bir sezon geçirildiğini ifade eden İl Hakem Kurulu Başkanı Zeki Çavuşoğlu, “Hakemlerimizde ufak tefek hatalar olabilir ancak hiç kimse en ufak bir art niyet taşımamaktadır. İkizdere’sinden Fındıklı’sına kadar tüm ilçelerdeki takımlar, bizim takımlarımızdır. Bizler futbolcusundan taraftarına, antrenöründen hakemine kadar bir bütünüz. Tüm kulüplerimize centilmence geçirilecek iyi bir futbol sezonu diliyorum” dedi.

Kura çekimi öncesi son konuşmayı yapan Futbol İl Temsilcisi ve aynı zamanda Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Rize Şube Başkanı Bilal Karafazlıoğlu da; heyecanı bol, sorunsuz ve centilmenlik içinde başarılı bir sezon geçirilmesi temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından İl Tertip Komitesi seçimine geçildi. Oylama sonucunda Futbol İl Temsilcisi Bilal Karafazlıoğlu ve Futbol İl Temsilci Yardımcısı Cafer Kuru’nun yanında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü adına Stat Amiri Rahmi Aslan, Rize TÜFAD adına Musa Köse, ASKF Rize Şubesi adına Yaşar Kaspar ile spor kulüplerini temsilen Hızır Karabacak, Ali Rıza Sarı ve Cemal Baş İl Tertip Komitesi üyeliğine seçildiler.


İl Tertip Komitesi seçiminin ardından 1. Amatör Küme Ligi takımlarının grup oylamasına geçildi. Çiftlikspor lige katılım evraklarını teslim etmediği lig dışında kalarak, gelecek sezon 2. Amatör Küme’ye düştüğünden, A Grubu 8 takımdan oluştu; B grubunda ise 9 takım yer alıyor.

A GRUBU

B GRUBU

1 ARDEŞENSPOR 1 ÇAMLIHEMŞİN BELEDİYESPOR
2 DEREPAZARISPOR 2 ÇAYKURSPOR
3 GÜNEYSUSPOR 3 HAMZABEYSPOR
4 MADENLİ BELEDİYESPOR 4 ÇAYELİ HAYTEFSPOR
5 İKİZDERESPOR 5 FINDIKLISPOR
6 FİLİZÇAYSPOR 6 ALİPAŞASPOR
7 KALECİKSPOR 7 İL ÖZEL İDARESPOR
8 KOPUZLAR VAKFI VELİKÖYSPOR 8 TELEKOMSPOR

9 RİZE BELEDİYESPOR

Geçtiğimiz sezon Ardeşengücü ile Çorapçılarspor’un ligden düşmüş, yerlerine 2. Amatör Küme’den yükselen Çayeli Haytefspor ile Fındıklıspor gelmişti. Geçen yıl Rize’yi Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) temsil eden Ardeşenspor da, baraj maçında Çayelispor’a mağlup olmasının ardından bu sezon yeniden 1. Amatör Küme’de BAL Ligi mücadelesi verecek.

Lig sonunda her iki gruptan da 1’er takım bir alt kümeye düşerken, ilk 3 takım ise Play-Off Grubuna yükselecek. Tek devreli lig usulüne göre oynanacak Play-Off karşılaşmalarının sonunda şampiyon olan takım ise Bal Ligi’ni en az puanla tamamlayacak olan Rize takımlarından Kalkanderespor veya Çayelispor ile oynayacağı baraj maçını kazanması halinde BAL Ligi’ne yükselecek.

RİZE 1. AMATÖR KÜME LİGİ 1. HAFTA MAÇLARI

A GRUBU

3 KASIM 2012

B GRUBU

20 EKİM 2012

Derepazarıspor Filizçayspor Çayeli Haytefspor Alipaşaspor
Güneysuspor Ardeşenspor Çamlıhemşinspor Hamzabeyspor
İkizderespor Madenlispor İl Özel İdarespor Çaykurspor
K. V. Veliköyspor Kalecikspor Rize Belediyespor Telekomspor

Fındıklıspor BAY
Editör: HABER MERKEZİ