Resul Çelik; yıllardır ışığın izini sürüyor. Yılmadan yorulmadan dünyanın her köşesinden manzaraları, portreleri yakalayıp elde ettiği güzellikleri bizlerle paylaşıyor. Şimdi de Üsküdar Belediyesi’nin organizasyonuyla ülkemizden ve dünyanın dört bir yanından kadın portrelerini, Işığın Altındaki Yüzler” sergisiyle sanatseverler ile buluşturdu.

Bİ DÜNYA KADIN PORTRESİ ÜSKÜDAR’DA

Gerçekleştirilen açılışa Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Müftüsü Ali Çakmak ve Çamlıca Camii Dernek Başkanı Sayın Ergin Külünk, İstanbul Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Albayrak, Üsküdar Rizeliler Dernek Başkanı Hasan Tek, Rize Efsane Belediye Başkanı Ekrem Orhon’un Kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu ve çok sayıda sanatsever katıldı.

AMAÇ YÜZ ÜLKEYİ FOTOĞRAFLAMAK

Açılışta bir konuşma yapan Fotoğraf Sanatçısı Resul Çelik; ‘Dünyanın yüz ülkesini fotoğraflayıp Dünyanın Yüzü adlı bir proje kapsamında kitap haline getirmeyi amaçlıyorum. Bu amaçla gezdiğim ülkelerde çektiğim emekçi kadın portrelerini Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu bağlamda bu serginin hayata geçmesini sağlayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e, ve Gülsüm Hanım’a teşekkür ediyorum” dedi

BU SERGİ EMEK VE FEDAKARLIK İŞİ

Açılışta konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen; 'Resul Çelik bizim kardeşimiz. Onu yakından takip ve takdir ediyoruz. O dünyayı geziyor ve fotoğraflıyor. Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Resul Çelik’in dünyanın her yanında yakaladığı kadın portrelerini bizlerle buluşturdu. Doğal olarak porteleri fotoğraf karelerinde insanların hizmetine sunmak emek ve fedakarlık ister.' şeklinde konuştu. Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ise Resul Çelik’in çalışmalarından söz ederek ‘Resul kardeşim yerinde olmak istediğim özendiğim kişidir’ dedi.

ÇELİK PLAKETLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Ayrıca Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen; hazırladığı sergi ve kültürümüze katkılarından dolayı Fotoğraf Sanatçısı Resul Çelik’i plaketle ödüllendirdi.

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen 6 Mart 2020 Cuma günü İstanbul Üsküdar Nev Mekan Sahilde açılan sergi, 15 Mart 2020 tarihine kadar açık kalacak.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ