Dünyanın dört bir yanından yüksek öğrenim için İstanbul'a gelen yüzlerce öğrenci, şehirde birlikte yaşayan renklere nicelerini katarak kent kültürünü zenginleştiriyor, İstanbul'un birer Kültür ve Tanıtım Gönüllüsü oluyor.

Bu amaçla aralarında Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile aralarında Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın de yer aldığı çok sayıda üst düzey protokol davetlisinin katıldığı''Kültür ve Tanıtım Gönüllüsü Sertifika ve Kartı Dağıtım Töreni'' 31 Ekim Pazar günü İstanbul Harbiye Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Programda, tören açılışı, İstanbul Tanıtım Filminin gösterimi, protokol konuşmaları, her ülkeden birer öğrencinin sahneye çıkması ve 7 kıtadan 7 öğrenciye sertifika takdimi sonrası''Kültür ve Tanıtım Gönüllüleri'' Üsküdar, Beyoğlu ve Eyüp Belediyeleri tarafından hazırlanan sergi alanlarını gezdiler.

Kültür ve Tanıtım Gönüllüsü Sertifika ve Kartı Dağıtım Töreni’ne katılanlar arasında fotoğraf sanatçısı Rizeli hemşerimiz Resul Çelik’te vardı. Bir süre önce İstanbul da düzenlenen Rize Tanıtım Günlerinde sergilediği fotoğraflarıyla katılımcıların memleket hasretini gideren Resul Çelik, bu kez de kurduğu standıyla sergilediği fotoğraflarını tanıtım elçileri hayranlıkla izlediler.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ