Merkez Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunu ziyaret eden Vali Ersin Yazıcı, idareci ve öğretmenlerin katılımıyla RENK Projesini değerlendirdi.

Toplantı sonrasında Vali Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Mehmet Özer, İl Millî Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş ile birlikte kitap okuma saatine katıldılar.

 

Amaçlarının bütün Rize halkı ile birlikte, öğretmen ve öğrencisiyle, polis ve askeriyle, işadamı ve akademisyeniyle; yani toplumun bütün katmanlarıyla kitap okumayı Rize'ye alışkanlık haline getirmek olduğunu kaydeden Vali Yazıcı,” Öğrencilerden evde, aileleriyle birlikte kitap okumalarını” istedi.

Hep birlikte Rize'de eğitimle ilgili seferberlik başlattıklarını ifade eden Vali Ersin Yazıcı, ' Öğrencilerimizin okumayı sevmeleri ve alışkanlık kazanmaları noktasında başlatılan bu çalışmada emeği geçen tüm öğretmenleri kutluyorum. ”dedi.

Aydın, Burdur, Kırşehir, Isparta gibi illerden bir farkımız olmadığını ifade eden Vali Ersin Yazıcı,” Bizim bir sinerji yaratmamız ve bu kentteki eğitim seviyesini biraz daha yukarılara çıkartmamız gerek. Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi hem yabancı dil öğretimini, hem kültürel faaliyetleri, hem sosyal faaliyetleri, hem sportif faaliyetleri, hem de akademik ilerlemeyi temel almaktadır. Eğitimde başarılı olmak istiyorsak, sürekliliği göz ardı edemeyiz. ”dedi.

Vali Yazıcı, tüm öğrencilerin isteklerini de dinleyerek gelecekte hangi meslek sahibi olmak istediklerini sordu.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ