Çayeli Kaymakamlığı’nca RENK (Rize’de Eğitime Nitelik Kazandırma) Projesi kapsamında planlanan ve Çayeli Vakfı’nın destekleriyle yapılan 12. Sınıf öğrencilerinin katıldığı ve toplamda 90 öğrencinin iştirak ettiği “İstanbul Kültür ve Üniversite Tanıtım Gezisi” başarıyla gerçekleştirildi.

Yapılan gezi programı ile ilgili bir açıklama yapan Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal; “gezi kapsamında THY’na ait uçakla İstanbul’a giden öğrencilerimiz Türkiye’nin en saygın üniversiteleri arasında yer alan Boğaziçi, İstanbul ve Yıldız Teknik Üniversitelerini gezdiler, derslere katıldılar, kampüs ve sınıflarını bizzat yerinde inceleme ve gezme fırsatı buldular. “dedi.

Kaymakam Ünsal, “Kültür gezisi kapsamında öğrencilerimiz özellikle muhteşem mimarisi ve barındırdığı değerler açısından ülkemiz kültürüne katkı sağlayan Topkapı ve Dolmabahçe Saraylarını gezdiler. Akabinde yaptıkları boğaz turuyla İstanbul’un eşsiz güzelliğinin tadını çıkardılar. “RENK Projesi” özellikle üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerimiz için çok ciddi motive edici katkı sağlamıştır. Bu projemizi gerçekleştirmemizde bizlere katkı sağlayan Çayeli Vakfı’na ve özellikle vakıf başkanı Sn. Ali Zeki Saruhan’a ve THY Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Hamdi Topçu’ya şükranlarımı sunarım. ”dedi. 

Çayeli

Çayeli

 

 

Editör: HABER MERKEZİ