Rektörlük binası önünde yapılan törende açılış konuşmasını yapan Rize Valisi Kasım Esen, tadilatı tamamlanan rektörlük binasının hayırlı uğurlu olması dileğinde bulundu. Esen, 'Rize Üniversitesi'nden Rizeliler çok şey beklemektedir. Üniversitemiz gelecekte Rize'ye dinamizm katacak ve geleceğine imzasını atacaktır.' dedi. RÜ'nün Türkiye'nin en önemli seçkin üniversitelerinden biri olacağını belirten Vali Esen, 'Bunun için bizim el birliği ile çalışmamız gerekiyor. Bu iddiamızın gerçekleşmesi için herkesin taşın altına elini koyarak üniversitemizi kendi kaderiyle karşı karşıya bırakmaması gerekiyor.' diye konuştu.



RÜ Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu ise rektörlüğün alt birimleriyle birlikte kullanabileceği bağımsız bir idari binaya acilen ihtiyaç duyduğu için bu girişimde bulunulduğunu hatırlattı. Okumuşoğlu, 'Zamanında kullanılmak amacıyla yapılan kütüphane binası boş duruyordu. İhtiyacımızın acilen giderilmesi amacıyla bu binayı tadilat yaptırmak amacıyla gerekli görüşmeler yaptık. Valilik, Çay Borsası ve üniversitemizin derneği çalışmalarımıza karşılık ve destek verdi. Bunun sonucunda 100 bin YTL RÜ Derneği, 90 bin YTL Çay Borsası ve RÜ bütçesinden 50 bin YTL destekle tadilat yapılmasıyla RÜ Rektörlük binasına kavuştu.' dedi.

 


Üniversitenin kuruluş yıllarından bugüne kadar katkısı geçen herkese şükranlarını sunan Okumuşoğlu konuşmasına şöyle devam etti: 'Üniversiteler, göçü önleyici bir yerdir. Bütün onların ötesinde büyük Atatürk'ün bize gösterdiği yolda çağdaş medeniyete erişmemiz için ön önemli vasıtadır. Çocuklarımızın çağdaş bilimle donanması bilimsel araştırmalarla bilime ve çevreye katkı sağlamaktadır. Ayrıca, çevrede yaşayan insanlara gerek aile gerek şehrin hemşerileri olarak göç etmeme şansı ve istihdamı sağlayan bir yer olarak geliştirmek ve bütün bunların ötesinde ilimizin adını alarak gelişmeleriyle kurumumuzu bütün dünyaya duyurmaktır. Binaların günümüzde ziyade içerisine konulacak olan, laboratuar araştırma cihazları ve ondan üretilecek bilimsel çalışmaların hayata geçirilmesi en önemli olaydır.'

 

 

Konuşmaların ardından Vali Kasım Esen, RÜ Rektörü Prof Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu ve Garnizon Komutanı Albay Erol Çelik'in birlikte açılış kurdelasını kesmesiyle Rektörlük binası hizmete girdi. Kurum müdürleri, dekanlar ve öğretim üyeleri ile öğrencilerin katıldığı açılış töreninin ardından, protokoldekiler ve davetliler binayı gezdi.

Kaynak: Haberler.com

Editör: HABER MERKEZİ