Rize Üniversitesine bağlı olarak hizmet verecek olan Rize Tıp Fakültesi için çalışmalar devam ederken tıp fakültesine dekan atanmaması, süreci yavaşlatan faktörlerin başında geliyor. 400 yataklı devlet hastanesi başhekimliği görevine atandıktan sonra hastanenin tıp fakültesine dönüştürülmesi için önemli çalışmalar yapan ve bu süreçte hastanede anjiyo ve kalp ameliyatlarının başlatılmasında büyük pay sahibi olan Pof Dr. Arif Yılmaz'ın dekan olarak atanmasını bekleyen binlerce Rizeli sürecin uzamasından ötürü kaygılı.

 

Hastanede yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren 400 Yataklı Rize Devlet Hastanesinin Başhekimi Prof. Dr. Arif Yılmaz  tıp fakültesindeki yapılanmanın sürüncemede kalmasına ilişkin mikrofonlarımıza özel açıklamalarda bulundu.

 

Rize insanının üniversiteden çok sağlık hizmetlerinden faydalanabilmek amacıyla tıp fakültesini beklediğini dile getirerek konuşmasına başlayan Yılmaz, üniversitenin oluşumunun siyasi, fiziki ve kadrolaşma etkenlerinden meydana geldiğini ve kadrolaşma bölümünde eksiklik yaşandığını dile getirdi.

 

Başhekim Yılmaz, tıp fakültesi dekanının bir an evvel atanması gerektiğini ifade ederek halkın gösterdiği teveccühün kendisine güç verdiğini ve dekan olarak atanması durumunda çalışmaları kısa sürede tamamlayacaklarını söyledi.

çaytv

Editör: HABER MERKEZİ