13 Aralık 2017 tarihinde yani 11 gün önce Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde 473 öğrenci yemekten zehirlenerek hastanelik olmuştu. Yaşanan bu üzücü olayın ardından devletin tüm birimleri olması gerektiği gibi teyakkuza geçerek öğrenciler için seferber olmuştu. İl Sağlık Müdürü ‘acil’ koduyla tüm sağlık görevlilerini görev başına çağırmış, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü araştırma başlatmış, Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman hastanelerde tedavi gören öğrencileri ziyaret etmişti.

SORUŞTURMA TAMAMLANMADAN TERFİ EDİLDİ

Zehirlenme vakalarının ardından sebebi hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak soruşturma sonuçları bile belli olmadan 473 öğrencinin zehirlendiği Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman iki gün sonra terfi ettirildi.

ZEHİRLENMENİN İKİNCİ GÜNÜNDE TERFİ ALDI

Zehirlenen öğrencilerin hastaneden taburcu edilme işlemleri gerçekleşirken Ankara Söğütözü’nde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun 79. Olağan Genel Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, Bakanlık Müsteşarı Faruk Özçelik, KYK Genel Müdürü Sinan Aksu, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve üniversitelerin rektörleri de katıldı.

FOTO: İHA
 
SEÇİM İLE GELDİ

Yapılan konuşmaların ardından Yönetim Kurulu üyelerinin seçimine geçildi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunda yönetim kurulu başkanlığına getirildi. Bu karar 473 öğrencinin zehirlenmesinin üzerinden geçen iki günün sonunda alında.

YÖNETİM KURULU’NDA KİMLER VAR

Başkanlığını Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın yapacağı KYK Yönetim Kurulu’nda şu isimler yer aldı: İbrahim Özekinci (Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı), Sinan Aksu (Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü), Prof. Dr. Mahmut Doğru (Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi), Bahtiyar Sazlık (Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Daire Başkanı), Mehmet Yavuz (Kalkınma Bakanlığı Eğitim ve Kültür Dairesi Başkanı), Büşra Kaftan (Öğrenci Temsilcisi).

Kaynak: www.sozcu.com.tr

 

Editör: HABER MERKEZİ