Rize’de toplu bayramlaşma törenine katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 4 kişinin öldüğü TEM'deki otobüs yangını sonrası araçta bitkisel yağ karışımlı kaçak akaryakıt kullanıldığı iddialarını değerlendirdi. Konuyla ilgili olarak müfettiş görevlendirdiğini belirten Bakan Yazıcı, “Yapılan çalışmalar ile akaryakıt kaçakçılığında bir nevi sektör oluşumuna yol açan uygulamaları neredeyse sıfırladık. Ama ‘alışmış kudurmuştan beterdir’ derler. Böyle bir atasözümüz var. Bu piyasada kaçak akaryakıt faaliyetlerinin tadını almış kişi ve kurumlar veya bu konuda kural tanımayan insanlar başka yöntemler uyguluyorlar. Şimdide bitkisel yağlarla yapıyorlar. Bitkisel yağların ithalatında hiçbir sorun yok. Ama bunları bir takım kimyasal reaksiyonlara tabi tutmak sureti ile akaryakıt olarak kullanımını sağlıyorlar. Bununla ilgili olarak geçtiğimiz hafta Teftiş Kurulu Başkanlığımıza yazılı talimat verdim. Bu sektörün hemen mercek altına alınması için” dedi.

Bakan Yazıcı, bayramı İsrail’in yol açtığı zulmün burukluğu içerisinde yaşadıklarını dile getirerek, “Gazze 2005 yılından bu yana abluka altındadır. İnsanlık, Gazze’ye uygulanan ablukadan ve Gazze’ye yönelik İsrail’in hiçbir ölçü tanımayan saldırısından utanç duyması gerekir. Hicap duyması gerekir. İnsani değerler yok sayılmış. İnsanların kazanımları bir kenara bırakılmış. Aymazsa hoyratça bir saldırı devam ediyor” şeklinde konuştu.

BAKAN YAZICI OTOBÜS YANGINI İLE İLGİLİ MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİĞİNİ AÇIKLADI

“REFERANSA BAKARAK OY VERİN”

Yazıcı, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak seçmenlerden referansa bakarak oy vermelerini istedi. Bakan Yazıcı, “İnşallah 10 Ağustos’ta sandığa gidecek Türkiye. Siyasi tarihimizde ilk kez millet doğrudan doruya Cumhurbaşkanı’nı seçecek. Bugüne kadar 11 Cumhurbaşkanımız olmuş. Çok partili sisteme geçişten bu yan Cumhurbaşkanlığı seçimleri hep sorunlu olmuştur. Seçim sürecinde çok farklı ve yabancı unsurlar devreye girmiştir. Bunların kimisi görülmüş, kimisi ise görülmemiştir. Tarih bu süreçlerin çok kirli ve milli iradeyi yansıtmayacak bir şekilde sürdürüldüğünün şahididir. Bu seçimde ilk kez millet kendisine ait egemenlik hakkını doğrudan doğruya kullanıp sandığa gidecek. Oy kullanmak sureti ile Cumhurbaşkanı’nı seçecektir. Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı yeni Türkiye’nin bir başlangıcı olacaktır. Bu önemlidir. Bunun kıymetini bilmeliyiz. Sandığa gittiğimizde adayların referanslarına bakarak, yani bu güne kadar Türkiye’ye kazandırdıklarına bakarak oyumuzu kullanacağız” dedi.

Bakan Yazıcı, Rize’de Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın seçim standının saldırıya uğramasını da değerlendirerek şunları söyledi:

“Doğru bulmuyorum. İnsanlar aykırı da olsa seçim kampanyasını sürdürebilir. Aykırı derken bir başkası tarafından aykırı kabul edilen olabilir. Bu fiili güce dönüşmedikçe hiç kimsenin bunlara müdahale etme hakkı olmadığını düşünüyorum. Aynı zamanda kampanyalarımızı sürdürürken kampanyayı sürdürdüğümüz ortamın hassasiyetlerine de dikkat etmemiz gerekiyor.”

BAKAN YAZICI OTOBÜS YANGINI İLE İLGİLİ MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİĞİNİ AÇIKLADI

Editör: HABER MERKEZİ