Rize’nin Ardeşen ilçesi Hoşdere köyünde akşam ezanını 8 dakika erken okuyan alabalık tesisi sahibi Osman Çavuşoğlu, yaptığı hatanın akşam ile yatsı namazı vakitlerini karıştırmasından kaynaklandığını belirterek “Orucu benim yüzümden yanlış bozdularsa yapacak bir şey yok, bir gün daha kaza tutacaklar. 30 gün tutuyorlar da bir gün daha tutumazlar mı ?” dedi.

Ramazan’ın en ilginç ezan kazası Rize’nin Ardeşen ilçesinde yaşandı. İlçeye bağlı Hoşdere Köyü Camisi’nde dün akşam ezanı 8 dakika önce okunmaya başladı. Ezanın erken okuduğunu fark eden köy sakinleri camiye girerek ezan okuyan alabalık tesisi sahibi Osman Çavuşoğlu’nu (78) uyardı. Ezanı yarıda kesen Çavuşoğlu ile köy sakinleri arasında ilginç olduğu kadar komik de bir diyalog yaşanırken, ezanı erken okuduğunu fark eden Çavuşoğlu “oyy anasini” şeklinde tepki verdi. Tüm bu diyaloglar mikrofon açık unutulunca hoparlörlerden yankılandı. Bu anı çevredeki bir alabalık tesisinde bulunan ve iftar açmak için bekleyen bir grup kafadar cep telefonları ile saniye saniye kaydetti.

Konuyla ilgili bugün köye gelen basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Osman Çavuşoğlu (78), akşam ezanını 8 dakika erken okumasıyla ilgili olarak “Baktım saatime yatsı 10’a 10 kala oluyor ya. Bir baktım 10 dakika var. Vakitleri karıştırdım herhalde, gittim ezanı okudum. Yanıma geldiler ‘ne yapıyorsun’ dediler. Saate onlar uyarınca tekrar baktım o zaman yanlış okuduğumu anladım” dedi.

Şuana kadar köyden kimsenin kendisini arayıp da “Orucumu senin yüzünden bozdum’ diye söylemediğini kaydeden Çavuşoğlu “Bozarlarsa da yapacak bir şey yok, bir gün daha kaza tutacaklar. 30 gün tutuyorlar da bir gün daha tutamazlar mı ? Kazadır bu olur. Yarın 15 dakika geç okurum düzelir oruç” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Ardeşen İlçe Müftülüğü yetkilileri konuyla ilgili kendilerine ulaşan bir bilgi olmadığını ifade ederek açıklama yapmaktan kaçındı.

RAMAZAN’IN EN İLGİNÇ ORUÇ KAZASINA İLGİNÇ SAVUNMA

Editör: HABER MERKEZİ