Kanserde erken tanının önemine dikkat çekmek amacıyla Rize'den yola çıkan Mavi Bisikletliler, Karadeniz turunu İstanbul'da noktaladı.

Rize'den 5 Haziranda yola çıkan ve 1771 kilometre pedal çeviren 6'sı kadın, 6'sı erkek 12 milli bisikletçi, kendilerine destek veren bisikletçilerle Kadıköy'den Suadiye'ye geldi.

Burada konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Feyzullah Özcan, bazı hizmetler gibi sağlık hizmetlerinin de hep devlet tarafından yapılması gerektiğinin düşünüldüğünü, ama Roche ilaç firmasının bu hizmete herkesin sahip çıkması gerektiğini gösterdiğini ifade ederek, firmayı kutladı.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vahit Özmen de kadınların en değerli varlıklar olduğuna dikkati çekerek, meme kanserinde erken tanı yapıldığında kadınların sağlıklı ve daha uzun yaşayacağını söyledi.

Özmen, Türkiye'deki 81 ilin 54'ünde erken tanı merkezleri kurulduğunu ve bu merkezler sayesinde erken teşhisler konularak kadınların bu hastalıktan kurtulmasının sağlandığını ifade etti.

Roche İlaç Medikal Direktörü Çiğdem Aşkın da gerçekleştirilen tur sırasında broşürler dağıtıldığını ve kadınların meme kanseri konusunda bilgilendirildiğini kaydetti.

Aşkın, 40'lı yaşlardan sonra mamografi çektirmenin önemine işaret ederek, erken tanıyla bu hastalığın önlenebileceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Çiğdem Aşkın tarafından tura katkıda bulunanlara plaket verildi.

Roche ilaç firmasının sponsorluğunda, bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen ''MaviBisiklet, Kanserde Erken Tanı İçin Yol Açık'' kampanyası boyunca milli bisikletçiler, Rize, Gümüşhane, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu, Karabük, Zonguldak, Bolu ve İstanbul güzergahında pedal çevirdiler.

Güzergah boyunca Roche Mavi Bisiklet TIR'ından uzman doktorlar, meme kanserinde erken tanıyla ilgili toplantılar yaparak, seminerler düzenledi ve bilgilendirici broşürler dağıttı. (Habertürk)

Editör: HABER MERKEZİ