Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ’un şehit ailelerine özel ilgi gösterdiği ortaya çıktı. Orgeneral Başbuğ’un, akşamları şehit ailelerine taziye ziyaretlerinde bulunarak teselli etmeye çalıştığı belirtiliyor.


İHA’nın haberine göre 2008’de Genelkurmay Başkanı olmasına kesin gözüyle bakılan Org. İlker Başbuğ’un hafta içinde mesaisini tamamladıktan sonra veya hafta sonları şehit ailelerine taziye ziyaretinde bulunuyor. Ziyaretlerini makam aracıyla gerçekleştiren Başbuğ, Doğu ve Güneydoğu’da PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmalarda veya terörist saldırılar sonucunda şehit olan Mehmetçiklerin anne babası, eşi ve çocuklarının yaşadıkları evlere gidiyor. Basına haber vermeyen Kara Kuvvetleri Komutanı’nı karşılarında gören şehit yakınları şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.


Orgeneral Başbuğ’un kendilerini ziyaretinden gurur duyan şehit yakınları sanki oğulları askerden dönmüş gibi Başbuğ’a sarılıp ağlıyorlar. Şehit yakınlarının evinde bir süre kalan ve taziyelerini bildiren Orgeneral Başbuğ, ikramları da olabildiğince geri çevirmiyor. Org Başbuğ’un ziyaret süresi 15 dakika ile yarım saat arasında değişiyor. Başbuğ’un bu güne kadar Ankara’da hemen hemen bütün şehit ailelerini ziyaret ettiği öğrenildi.

Başbuğ, Türkiye’nin teröre en çok şehit veren kentleri arasında yer alan Ankara’da şehit cenazelerine katılmaya da özen gösteriyor.

“YA BİR ŞEHİT VERSEYDİK”


Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, geçen hafta Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın bahçesinde verilen 30 Ağustos resepsiyonunda DTP’nin resepsiyona davet edilmemesiyle ilgili soruları yanıtlarken sert konuştu. Polemiğe girmek istemediğini vurgulayan Orgeneral Başbuğ, “Şu an onları buraya davet etseydik ve bu gece bir şehit verseydik bunu nasıl anlatırdık” dedi. DTP’nin Çankaya Köşkü’nde verilecek 29 Ekim resepsiyonuna davet edilebileceğinin anımsatılması üzerine ise Başbuğ, “Bunu davet edenlere sorun tabii, eğer davet ederlerse” dedi. Başbuğ, “DTP’lileri çağırmadığınız için sizi bölücülükle suçluyorlar, ne diyorsunuz?” sorusuna da, “Önce onlar PKK’nın bir terör örgütü olduğunu kabul etsinler” dedi.

Terörle mücadelenin alınan istihbaratlar doğrultusunda nokta operasyonlarla devam ettiğini anlatan Orgeneral Başbuğ, Yüksek Askeri Şura’nın ardından bölgeye en başarılı generallerin gönderildiğini vurguladı.

ABD ÖNLEM ALSIN

Türkiye, PKK’lı teröristlerin elinde yakalanan Amerikan yapımı silahlar konusunda, Washington yönetiminin “önlem almasını” istedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Bilman, teröristler üzerinde ele geçirilen Amerikan silahları konusunda kendisine yöneltilen soruları, bu konuda Ankara’nın uzun zamandır Washington ile temas halinde olduğunu söyleyerek yanıtladı. Bilman, ABD’den silahların PKK’nın eline geçmemesi için önlem almasının istendiğini de belirterek, Washington yönetiminin alması beklenen önlemleri şöyle sıraladı:

ABD’nin Irak ordusuna verdiği silahların envanter ve teslimat kaydı tutulsun.

 Silahların Türkiye’ye saldırılarda kullanılmaması için önlem alınsın.


 GLOCK’LU PKK’LI YAKALANDI


Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kendisine ait cep telefonundan çok sayıda kişiye terör örgütü PKK’yı öven mesajlar çektiği belirlenen Ekrem Genç’i (27) izlemeye aldı. Teknik takip sırasında Genç’in cep telefonundan terör örgütünü simgeleyen yıldızlı bayrak ile Öcalan’ın fotoğrafı ve örgütü öven Kürtçe mesajlar çektiği belirlendi. Çubuk’ta gizlendiği evde yakalanan Genç’in üzerinde Glock marka tabanca ile iki şarjör ve 22 mermi ele geçirildi. Genç ile aynı evde bulunan ağabeyi Seydo Genç’in de yaklaşık 20 yıl önce bir cinayet işlediği ve hakkında kesinleşmiş 30 yıl hapis cezası olduğu belirlendi. İki kardeş tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Vatan

Editör: HABER MERKEZİ