31 Mat 2019 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimleri için AK Parti’den Çayeli Belediye başkanlığı için İnşaat Mühendisi Hüseyin Öztürk aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Hüseyin Öztürk Kimdir?

1976 yılında Çayeli’nde doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Çayeli’nde, liseyi devlet bursuyla Trabzon lisesinde  tamamladı.

      Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden 2001yılında İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu.

     Hakkari Dağ ve Komando Tugayında vatani görevini yaptı. 2002 yılında kurduğu ÖZ-KAR Mühendislik İnşaat Ltd. Şti. firmasının yöneticisi olarak; Rize ve çevre illerde 300’e aşkın üst yapı projesinde “Betonarme Proje Müellifi” olarak yer aldı.

      Üst yapı haricinde; İçme suyu, Çevre düzenleme ve birçok alt yapı projesinde gerek şantiye şefi gerek yüklenici firma olarak görev aldı.

      İş hayatının yanı sıra çeşitli sosyal ve siyasal faaliyetlerde bulunan ÖZTÜRK,      2003-2005 yılları arası İnşaat Mühendisleri odası Rize şubesi yönetim kurulu üyeliği, 2009 – 2014 yılları arasında Adalet ve Kalkınma Partisinden Çayeli Belediye Meclis Üyeliği ve İmar Komisyon Başkanlığı. 2009-2014 yılları arası kısa adı ARRİKAP olan Artvin-Rize ili Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliğinde Meclis üyeliği, 2009- 2018 yılları arasında iki dönem yönetim kurulu üyeliği yaptığı ‘Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası’nın Mart 2018 seçimleri sonrası üstlendiği Meclis Başkanlığı görevini halen sürdürmektedir.

     MÜSİAD üyesi olan ÖZTÜRK, “Göç alan Çayeli” başlığı altında; Kamu-Özel sektör işbirliğine dayalı istihdamı artırmaya ve daha yaşanabilir bir ilçe dizayn  etmeye yönelik birçok projesi olan ÖZTÜRK orta seviyede İngilizce biliyor, evli ve iki çocuk babasıdır.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ