Rize İl Özel İdaresi 2017 yılı mali bütçesi 62,5 Milyon TL olarak belirlendi.

İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı olağan toplantılarının 20. birleşimi, Meclis Başkanı Mehmet Kazancı başkanlığında gerçekleştirildi. İl Genel Meclisi üyelerinin hazır bulunduğu toplantıya, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Salih Kurtuluş, Genel Sekreter Yardımcısı Ümit Hüseyin Sarı, Mali Hizmetler Müdürü Mustafa Gençaslan ile Encümen Müdürü Ahmet Yıldırım katıldı.

İl Genel Meclisi Plan Bütçe Komisyonu'nun, Kasım ayı boyunca diğer ihtisas komisyonları, ilgili kurum müdürleri ve İl Özel İdaresi birim müdürleriyle sürdürdüğü çalışmalar neticesinde İl Özel İdaresi'nin 2017 yılı mali bütçesine son şekli verildi.

Rize İl Özel İdaresi 2017 yılı mali bütçesi 62,5 Milyon TL olarak belirlendi

Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Nurettin Baş, toplantıda yaptığı konuşmada bir ay boyunca devam eden bütçe görüşmelerine emek veren ve destek olan herkese teşekkür ederek, Rize İl Özel İdaresi 2017 yılı mali bütçesinin, komisyonca 62,5 Milyon TL olarak uygun görüldüğünü ifade etti.

Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, raporun okunması ve görüşlerin alınmasının ardından meclis oylamasına sunduğu Plan Bütçe Komisyon raporu, oy birliği ile kabul edildi. Kazancı, Rize İl Özel İdaresi'nin 2017 Yılı Mali Bütçesi olarak belirlenen 62,5 Milyon TL'den İl Özel İdaresi yatırımlarının yanında Rize'deki birçok kamu kurumunun da pay alacağını söyledi.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ